• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Регулювання кількості безпритульних собак через стерилізацію: у Покровську знову працює «ЗооКонтроль»

eye

151

17.05.2024 15:00

Громада 1

img

Бродячі собаки є проблемою для мешканців Покровська. Вони часто проявляють агресію, створюючи небезпеку для людей. Для регулювання кількості собак, КП «Багатогалузеве комунальне підприємство» через систему Прозорро провело процедуру закупівлі послуг. У результаті в березні було укладено угоду з громадською організацією «ЗооКонтроль», яка вже має досвід роботи в нашій громаді.

Харківські фахівці з ГО «ЗооКонтроль» розробили та впровадили проєкт регуляції чисельності безпритульних тварин. Вони прибули до Покровська зі своєю пересувною операційною, щоб надати допомогу бездомним собакам. Так, вже 15 травня розпочалася робота з вилову та стерилізації безхатніх тварин.

За словами спеціалістів, проєкт буде здійснюватися у декілька етапів. Після вилову тварин одразу проводиться їх ветеринарний огляд та лікування хворих собак. Далі йде підготовка до вакцинації та стерилізації.

Вже після проведення операції малокровним методом деякий час проводиться відстеження стану прооперованих тварин. Завершальним етапом є чипування та повернення собак до їхнього середовища проживання.

«Ми приїхали стерилізувати та вакцинувати безпритульних собак в місті Покровськ задля того, аби їх кількість не збільшувалася, а також щоб вони були захищені від сказу та стали безпечними для населення. Ми вже не вперше приїжджаємо до міста та проводимо ці процедури. Приблизно один раз на рік», - пояснив кінолог ГО «ЗооКонтроль» Олександр Красюк.

Алік Тумасов, директор КП «БКП», зазначив, що договір був укладений ще у березні. Фахівці працюватимуть у місті до кінця травня, і за цей час планується стерилізувати 150 собак.

«Тварини будуть отримувати належне харчування та перебуватимуть у гарних умовах під постійним наглядом ветеринарів. Після завершення всіх необхідних процедур собаки повернуться до звичних місць проживання. Наше завдання полягає не тільки в зменшенні чисельності безпритульних чотирилапих, але й у забезпеченні їхнього здоров'я та безпеки для мешканців міста. Ми працюємо задля добробуту всієї громади, і цей проєкт є важливим кроком у вирішенні проблеми збільшення кількості безпритульних пухнастих», - додав Алік Тумасов.

За номером 098 124 65 63 покровчани можуть залишити заявку на процедуру стерилізації.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію