• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівництво Покровської МВА зустрілись з представниками ФАО (ООН)

eye

180

17.05.2024 12:35

Новини громад

img

До Покровської громади з метою проведення робочої наради завітали представники продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). До заходу також долучилися начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо, а також начальниця Управління по роботі з приєднаними територіями Покровської МВА Олена Носач, начальники відділів та активні мешканці старостинських округів громади.

Основна мета міжнародної організації — це допомога на довгострокову перспективу та можливість розвитку натурального господарства у сільських територіях.

Варто відзначити, що протягом 2022-2023 років Покровська громада регулярно отримувала від цієї організації насіння, необхідні аграріям матеріали та грошову допомогу.

Під час робочої наради учасники обговорили проблеми й виклики воєнного стану для мешканців та методи їх подолання. Порушувалися питання забезпечення потреби в посівному матеріалі та кормах. Крім того, активно обговорювали перспективи подальших проєктів для забезпечення стабільної роботи.

Зокрема, під час зустрічі обговорили питання щодо аналізу виконаної роботи за 2022-2023 роки та перспектив поточного року по старостинських округах. Також було визначено додаткові потреби на утримання худоби та птиці. Так, було зазначено, що домогосподарства потребують коштів на придбання або отримання птиці в натуральному вигляді. Є потреба й в агроволокні (бо заморозки цьогорічної весни показали, що треба дбати і про утеплення сходів), ємностях для поливу, допомозі бджільництву (вощина, засоби догляду), посівній картоплі. Також необхідна підтримка щодо придбання ветеринарних препаратів та розширення їх асортименту.

Звернули увагу міжнародних донорів і на важливість закупки посівних та допоміжних матеріалів у місцевих підприємців з метою підтримки бізнесу у громаді. Крім цього, було озвучено проблемні питання щодо особливості надання допомоги на 2024 рік. Як зазначили селяни, ще можна встигнути із розведенням поголів'я птиці, посіяти насіння цибулі, моркви, буряка, кормових культур.

Також було обговорено питання щодо відкриття сільських хабів для виробництва крафтових продуктів та навчання охочих мешканців громади для ведення такого бізнесу і виробництва, враховуючи особливості території кожного старостату.

Звернули увагу селяни і на проблему в реалізації меду та вплив логістики на ціни.

Наприкінці підбили підсумки зустрічі та визначили цілі для подальших проєктів, поділилися враженнями від спільної роботи.

Крім цього, відповідно до політики продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і для забезпечення прозорості та підзвітності перед постраждалим населенням ФАО розробила механізм зворотного зв'язку та подання скарг – з метою удосконалення процесу надання допомоги вразливим групам населення.

«У теперішній час будь-яка допомога та підтримка мають для наших мешканців велике значення. Велика вдячність організації ФАО за те, що знаходите можливість максимально постачати до нашої громади все необхідне у сільському господарстві, зважаючи на потреби мешканців старостинських округів Покровської громади», - зазначив Сергій Добряк.

Нагадуємо, допомога від ФАО є безоплатною та безповоротною.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

53

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію