• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вишита броня та символ нескореності: сьогодні українці відзначають День вишиванки

eye

276

16.05.2024 10:30

Новини громад

img

З 2006 року кожний третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки. Сьогодні цей національний елемент одягу вважається символом української сили та генетичним кодом нації. 

Здавна українська вишиванка служила як прикрасою, так і оберегом, а ще й своєрідним документом, за яким можна було визначити, з якого регіону родом власник вишиванки.

Нині вишиванка є символом, який об’єднує українців. Саме тому вона є сучасною зброєю проти ворога та нерозривним зв’язком поколінь.

Сьогодні День вишиванки має особливий сенс – українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя. 

В умовах воєнного часу, коли Покровська громада постійно потерпає від ворожих обстрілів, в День вишиванки не йде містом святкова хода з усміхнених людей, одягнених у вишите вбрання, не проводяться ярмарки, концерти та інші масові заходи, на які раніше залюбки збирались місцеві мешканці. 

Але, аби підкреслити свою ідентичність та українську нескореність, підтримати усіх наших воїнів, які виборюють свободу для України, керівники військової адміністрації та представники структурних підрозділів міської ради долучились до відзначення Дня вишиванки. 

Сьогодні фоном для наших світлин стали зруйновані та пошкоджені будівлі: школи, заклади й житлові будинки мирних покровчан. Покровську болить, але всіх нас об’єднує непохитна віра в перемогу!

Бо ми українці, які за будь-яких умов відстоюють свою землю та своє коріння. Бо український характер інакший — він про «не здамся», «буду стояти до кінця», «дух міцніший, ніж тіло», «Україна буде вільна».

Наша вишита броня споконвіку пронизана ниткою любові до Батьківщини та свободою.

Це наш оберіг та національна зброя, що захищає, як на полі бою, так і повсякчас!

Наша вишиванка – наша Перемога!

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

53

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію