• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Безпекову ситуацію та допомогу мешканцям в ліквідації наслідків обстрілу керівники громади обговорили під час спільної наради

eye

213

15.05.2024 14:19

Новини громад

img

15 травня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась апаратна нарада, в ході якої були розглянуті основні сфери життєдіяльності громади. 

У місті триває ліквідація наслідків обстрілу. За словами Олексія Стебеля, бригади комунальних підприємств та установ міста листами OSB закрили 83 вікна. КП «БКП» вивезли 3 контейнери будівельного сміття, фахівцями ДСНС виконано демонтаж пошкодженого шиферу з покрівлі Центру комплектування на площі 250 кв. м. 

Для виконання відновлювальних робіт з матеріального резерву використано 40 листів фанери, 500 кв. м тарпауліну, 100 штук дощок 25 мм та 2000 штук саморізів по дереву. 

Продовжуються роботи з ремонту дорожньо-транспортної інфраструктури міста. З наступного тижня комунальники планують розпочати зрізання пошкодженого шару асфальту на аварійних ділянках доріг. 

У партнерстві з міжнародними організаціями на всій території громади проводиться облаштування свердловин та пошук альтернативних джерел водопостачання. 

Управління соціального захисту населення продовжує прийом заяв на отримання деревини для домогосподарств з пічним опаленням. Спеціалісти установи вже прийняли 190 пакетів документів. Триває набір дітей і на програму з оздоровлення. 

Також соціальними працівниками опрацьовано 192 пакети документів на отримання фінансової допомоги від ООН (партнер проєкту благодійна організація "Право на захист"). Крім того, проведено зустріч із гуманітарною організацією "Міжнародний медичний корпус", обговорено співпрацю у наданні фінансової допомоги людям з інвалідністю 1гр., одиноким  батькам, сім'ям із дітьми з інвалідністю на придбання гігієнічних засобів. 

За словами Наталії Іваньо, піклуються в громаді й про підопічних територіального центру та евакуйованих мешканців, яким два рази на тиждень у рамках благодійної програми від World Kitchen доставляють гарячі обіди.

В посиленому режимі працює медична сфера Покровської ТГ. Через загострення безпекової ситуації місцеві заклади охорони здоров’я шукають нові можливості для надання якісних послуг своїм пацієнтам. 
Як зауважила Маргарита Ідрісова, міська стоматологічна поліклініка підписала пакет з НСЗУ на 1,2 мільйона гривень на безоплатне протезування військовослужбовців. 

Освітяни Покровської громади готуються до публічних обговорень щодо перепрофілювання шкільних закладів освіти, розташованих в старостинських округах, в гімназії зі структурними підрозділами.

Реорганізація освітньої мережі відбувається по всій території України згідно із державною реформою, яка має на меті допомогти учням малокомплектних шкіл здобувати освіту в найближчому опорному закладі освіти, де є кваліфіковані педагогічні кадри та необхідна база для якісного, безпечного та комфортного здійснення освітнього процесу. 

З нагоди Дня вишиванки, який українці відзначатимуть вже завтра, 16 травня, по закладах освіти, культури та спорту відбудуться тематичні заходи та онлайн-марафони, доєднатись до яких запрошують усіх мешканців громади. 

Спортсмени Покровська продовжують демонструвати високі результати на змагання всеукраїнського рівня. Так, днями з Чемпіонату України серед учнів та студентів з черлідингу повернулись вихованці ДЮСШ м. Покровськ (СК «Альтаір») та Покровського міського центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» (СК «Cherry Dance»), які завоювали 4 золотих, 5 срібних та 9 бронзових медалей.  

 Під час наради керівники намітили плани щодо сталого функціонування всіх структурних підрозділів Покровської громади. Заступникам начальника військової адміністрації надані доручення для їх подальшого виконання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію