• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Старт проєкту “Міста Нуль Відходів в Україні” за підтримки програми LIFE

eye

182

15.05.2024 10:00

Новини громад

img

Покровська міська територіальна громада бере участь у проєкті “Міста Нуль Відходів в Україні за підтримки програми LIFE.

1 травня в Україні розпочався проєкт “Міста  Нуль Відходів в Україні” за фінансової підтримки LIFE Programme Європейського Союзу, який має на меті підтримати органи місцевого самоврядування під час впровадження нових вимог законодавства у сфері управління відходами.

Автором та реалізатором проєкту є ГС “Український Альянс Нуль Відходів” за координації Науково-дослідної установи “Лабораторія Ландшафту м. Гімарайш — Асоціація сприяння сталому розвитку” (Португалія).

Бенефіціарами проєкту є чотири міста України - Луцьк, Херсон, Покровськ (Донецька область) та Люботин (Харківська область), які протягом чотирьох років спільно з партнерами будуть працювати над побудовою сталої системи управління відходами для досягнення статусу “Міста Нуль Відходів”.

Європейськими партнерами українських міст у проєкті виступили муніципалітети м. Гімарайш (Португалія), м. Оейраш (Португалія), м. Кармігнано (Італія), а також Гамбурзький інститут інновацій, захисту клімату та циркулярної економіки (HiiCCE) (Німеччина), ГО “Zero Waste Europe” (Бельгія) та ГО “Zero Waste Italy” (Італія). Мережа європейських міст Eurocities та їх пілотний проєкт “Стала відбудова українських міст” сприяла створенню консорціуму цього проєкту.

Впровадження активностей проєкту на місцях буде підтримано українськими громадськими організаціями, а саме: ГО “Нуль відходів Луцьк”, ГО “Екологічні новини”, ГО “Нуль відходів Маріуполь” та ГО “Нуль відходів Харків”.

Перед представниками українських міст, командою та партнерами проєкту стоять наступні завдання:

  • оцінити поточний стан системи управління відходами в чотирьох українських громадах-учасниках проєкту;
  • посилити інституційну спроможність органів місцевого самоврядування українських громад за допомогою комплексного навчання;
  • робити стратегії управління відходами, які базуються на принципах “Нуль Відходів” для чотирьох українських громад для забезпечення довгострокового планування;
  • реалізувати інфраструктурні пілотні проєкти в чотирьох українських містах, які сприятимуть розвитку сталої системи поводження з відходами в громадах, а також можуть бути масштабовані та відтворені іншими українськими містами та громадами.

Консорціум проєкту поєднує в собі практичні знання та досвід європейських муніципалітетів, експертизу науково-дослідних установ та громадських організацій, що забезпечить досягнення цілей проєкту.

Результатами проєкту стануть: розроблені стратегії управління відходами для чотирьох українських міст, інституційно-спроможні громади для їх реалізації, запущені пілотні інфраструктурні проєкти, а також налагоджене співробітництво між українськими та європейськими містами-учасниками.

Проєкт співфінансується Європейським Союзом. Погляди та думки, висловлені в цій публікації, належать виключно автору(ам) і не обов'язково відображають погляди Європейського Союзу або CINEA. Ані Європейський Союз, ані орган, що надав фінансування, не несуть за них відповідальності.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

44

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

92

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

54

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію