• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Створення нових життєвих просторів після Перемоги: Покровська громада розробляє власну стратегію сталого розвитку

eye

244

13.05.2024 15:15

Громада 1

img

10 травня в режимі Zoom-конференції відбулось перше засідання робочих груп Павлограда та Покровська з представниками європейських міст, які входять до асоціації Evrocities. Участь у заході взяли заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо, начальник Управління стратегічного планування, зовнішніх зв’язків та комунікацій Олег Фролов та начальник житлово-комунального відділу Данил Проскуренко.

Об’єднання заради допомоги українським містам – це ключовий наратив, що реалізується в рамках Меморандуму, який було підписано між містами України та Eurocities ще у листопаді 2022 року. 

Виконавчий Комітет провідної мережі великих європейських міст Eurocities надав місту Покровськ тимчасове асоційоване членство на час дії пілотного проекту з відновлення та відбудови інфраструктури із впровадженням європейських механізмів реконструкції «Стале відновлення міст України». З того часу Покровськ бере в ньому активну участь разом з іншими українськими містами, що зазнали найбільших руйнувань.

Проєкт передбачає підтримку з боку західних партнерів: вони діляться власним досвідом, експертизами у зазначених напрямках роботи, механізмами реконструкції міст і створення нових просторів для життя в Україні. У фокусі уваги саме розвиток шахтарських громад, тож під час першого засідання робочих груп Павлограда та Покровська учасники зустрічі обговорили ряд питань щодо стратегії повернення людей, пошуку нових сфер міського життя, окрім промисловості, короткострокового плану змін у період невизначеності щодо закінчення війни. 

«Для Покровська сьогодні найголовніше – безпекова сфера. Якщо не просуватиметься лінія фронту і можна буде гарантувати населенню безпечне життя, то зупиниться міграція мешканців, у громаді лишаться фахівці і підприємства будуть працювати, наповнюючи бюджет та забезпечуючи розвиток громади. Все це реально з перемогою України та її вступом до НАТО, – зазначив Олег Фролов. – В іншому випадку розвитку прифронтових громад не буде. Період планування залежить від часу необхідного для досягнення цілей стратегії».

Разом із європейськими колегами з муніципалітетів Осло, Утрехта, Вроцлава, Гімарайнш, Кошиці керівники українських громад спільно працювали над практичним завданням «Далекозоре ухвалення рішень». Робили SWOT-аналіз розроблення стратегії сталого розвитку міста на сучасному етапі; моделювали конкретні умови оптимістичного, оптимального та песимістичного сценаріїв, які слід врахувати при розробленні стратегії сталого розвитку міста.

«Війна зруйнувала повністю або частково чимало українських міст. Від постійних обстрілів потерпає й Покровська громада, тож питання повоєнної відбудови та підтримки з боку європейських країн сьогодні вкрай актуальне. Трансформація українських міст у стійкі вимагає комплексного підходу і спільних зусиль суспільства, влади та бізнесу і можлива лише за умови ефективного партнерства. Впроваджуючи найкращі міжнародні практики вже сьогодні, ми прискорюємо відновлення та розквіт українських громад», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

52

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

Покровська громада зазнала непоправної втрати. Загинув голова фермерського господарства «Злагода»

Вчора, 27 червня, внаслідок обстрілу з боку російських військ села Ясенове від отриманих поранень помер Дмитро Михайлович Рижко.

eye

43

Громада 1

28 червня 2024 15:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію