• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Заступник голови ДонОДА Вадим Філашкін перевірив стан захисних споруд у Покровську

eye

387

09.06.2023 18:28

Новини громад

img

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін разом з керівництвом Покровської районної та міської військових адміністрацій, представниками ДСНС та поліції провів комісійне обстеження укриттів: перевірив, чи забезпечений безперешкодний доступ до них та чи сховища обладнані необхідним майном.

Під час відвідування об`єктів керівники насамперед звертали увагу на їх технічний стан, забезпечення медикаментами, питною водою, запасами їжі та місцями відпочинку. 

Сьогодні у Покровській громаді нараховується 232 найпростіших укриттів, більша частина з яких обладнана в багатоповерхівках міста. 

«Укриття розраховано на 2 будинки. Якщо буде екстрена ситуація, то тут одночасно може перебувати до 120 людей. Ключі від підвального приміщення знаходяться в 11 жителях. Крім того, кожного дня тут знаходиться людина, яка чергує", - розповіла мешканка одного з будинку в м-н «Лазурний» Євгенія.
 

Особливу увагу під час перевірки було приділено наявності аптечок, а саме переліку необхідних медпрепаратів та розхідних матеріалів. Крім того, кожне укриття має бути оснащене інформаційною табличкою з вказаними номерами відповідальних осіб. 

"Були виявлені певні недоліки та поставлені терміни для їх усунення. Ця робота триває з початку повномасштабної війни для того, щоб наші люди, коли триває повітряна тривога, відчували себе у безпеці." - зазначив Вадим Філашкін.

Нагадаємо, ще з літа 2021 року керівники Покровської громади зайнялись питанням підготовки захисних споруд до вимушеного тимчасового перебування людей у разі виникнення надзвичайної ситуації. За підтримки Покровської МВА, соціально відповідального бізнесу та гуманітарних організацій більшість укриттів вдалося забезпечити запасом води, ручним інструментом, пічками-буржуйками та аптечками.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію