• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчанин, будинок якого постраждав внаслідок обстрілу, отримав від міської влади нове житло

eye

471

26.09.2022 12:18

Новини громад

img

У зв’язку зі збройною агресією росії проти України, що супроводжується обстрілами та руйнуваннями житла цивільного населення, міською владою була запроваджена програма безоплатного користування житлом. 

Програма передбачає надання тимчасового житла постраждалим мешканцям Покровської громади на умовах договору оренди строком до 1 року. 

«Це квартири з фондів житла Покровської ТГ, які можуть бути надані на безоплатній основі. На цей час таких 50 квартир. Вони мають водо- та електропостачання, деякі з них потребують косметичного ремонту», - розповіла завідувачка сектору з обліку та розподілу житла ЖКВ Ольга Тітова. 

За її словами, за останній час до контактного центру міської ради звернулось по допомогу 11 сімей, будинки яких постраждали внаслідок обстрілів. Всім було запропоновано житло, але з різних причин погодився переїхати до нової квартири лише один з мешканців. 

11 вересня, коли Покровськ в черговий раз потрапив під обстріл, Володимир знаходився не вдома. Коли потрапив на місце надзвичайної події, побачив вже зруйнований будинок. 

«Того ж дня до нас приїхали з комісійним обстеженням представники міської влади й провели збір даних людей, які потребували житла. Я подав заявку. Дуже вдячний за отриману квартиру. Головне, що є дах над головою і я живий. Мою родину врятувало лише те, що наразі вони знаходяться в евакуації. В місті я лишився один", – зауважив Володимир.

Чоловік вже встиг оцінити нові умови житла. Каже, що вони достатньо сприятливі та комфортні. Квартира однокімнатна, але досить затишна. 

Наразі Володимир перевозить до неї вцілілі меблі та деякі особисті речі, серед яких й фотоальбом. 

За словами чоловіка, світлини – одна з найцінніших речей, які нагадують про мирне життя. 

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну в Покровській громаді постраждало 430 будинків, повністю зруйновано – 8,  з них 1  багатоквартирний.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію