• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відділ екології нагадує: йде заготівля деревини, але самовільна вирубка лісосмуг заборонена

eye

367

19.09.2022 12:58

RSS

img

Напередодні холодної пори року перед Покровською міською територіальною громадою постають нові виклики - обігріти міста та села за відсутності газопостачання. Проте й тут є ризик завдати шкоди довкіллю. «Пустити під сокиру» лісосмуги та парки громади  є абсолютно неприйнятним, бо це наше  багатство, яке ми мусимо залишити нашим дітям та онукам. Ми не маємо права відійти від принципу невиснажливих методів лісокористування, що означає не забирати більше ресурсу, ніж може відновитись за той же термін. Отже, задача досить складна.

Міською радою була створена комісія з обстеження зелених насаджень до якої увійшли багато спеціалістів: старости, спеціалісти ЖКВ, спеціалісти відділу земельних відносин  та також спеціаліст сектору екології. Щоб визначенні локації для заготівлі дров була проведена величезна робота.

На території громади багато лісосмуг, які зазнали пожеж у минулому, захаращені та пошкоджені. Саме ці дерева, які зазнали шкідливого впливу (пожежа, ослаблення від хвороб та шкідників та ін.), йдуть на заготівлю дров, які потім будуть зігрівати населення громади взимку. Ділянки визначені у всіх старостинських округах, і за активної допомоги робітників комунальних підприємств йде активна робота з заготівлі деревини для опалення. 

Хочеться зазначити, що і комунальні бригади, і громадяни, які беруть участь у спеціальній програмі 50/50 (охочим надають дозвіл на спилювання дерев у відведених для цього локаціях) спилюють тільки помічені дерева, а гілки, які залишаються після розпилювання дерев на дрова, прибираються і подрібнюються. 

Але нагадуємо, що для проведення будь-якої рубки необхідно отримати дозвіл і знати, на якій саме ділянці рубати дерева. Правових підстав на самовільну вирубку дерев ніхто не має.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

34

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

eye

22

Новини громад

26 квітня 2024 10:55

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

30

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію