• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

38-ма річниця аварії на Чорнобильській АЕС: покровчани вшанували подвиг ліквідаторів та пам’ять жертв катастрофи

eye

195

26.04.2024 10:55

Новини громад

img

З нагоди річниці Дня аварії на Чорнобильській АЕС у Покровську відбувся меморіальний захід.

Пам'ять про героїчний вчинок тих, хто безстрашно боровся з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС, вшанували керівники Покровської районної та міської ВА, представники структурних підрозділів, силового блоку, місцевого відділення Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», а також активні мешканці міста та родини загиблих.

«Пам'ять про жертв Чорнобильської катастрофи та відвагу ліквідаторів несе в собі нагадування всьому світу про недопустимість ядерного терору, який влаштовує ворог. Вшановуючи загиблих, ми обіцяємо не лише пам'ятати минуле, а й докладати зусиль для захисту майбутніх поколінь від подібних трагедій. На жаль, сьогодні ворог підступно шантажує нас та намагається вивести зі строю наші атомні електростанції. Сьогодні ми зібралися біля пам’ятного знаку, щоб віддати шану людям, які рятували екологію та життя людей, які жили навколо Чорнобильської АЕС і сьогодні продовжують працювати на цих територіях. Які поклали здоров'я та продовжують рятувати ситуацію, залишаючись вірними Україні.», – зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Важливо наголосити, що серед тих, хто відважно працював у найважливіший період ліквідації наслідків катастрофи, були й мешканці Покровської громади. Нині у  Покровській ТГ проживає 200 громадян, які мають статус ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Їхня самовідданість та жертовність зупинили поширення радіації, чим врятували безліч життів. Урочисто-траурний мітинг розпочався хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку, що стоїть у парку «Ювілейний».

Вони стали символом вдячності та вшанування пам'яті всіх загиблих ліквідаторів, які безстрашно стояли на захисті не тільки своєї країни від наслідків однієї з найбільших техногенних катастроф у світі.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

9

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

18

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

21

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію