• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Мешканці Покровської громади можуть евакуюватись до Німеччини

eye

432

29.06.2022 13:50

Новини громад

img

6 липня із міста Краматорськ міжнародною організацією «Team Humanity» заплановано евакуацію мешканців Донецької області (жінки, діти, чоловіки у віці 60+ років) до Німеччини.

Евакуація безкоштовна. По прибуттю до Німеччини люди будуть забезпечені місцем проживання, харчуванням, отримають допомогу в оформлені необхідні документів.

Відповіді на запитання, що ставлять найчастіше:

Евакуація здійснюється для людей, які безпосередньо знаходяться у Донецькій області. Якщо Ви вже виїхали за межі області, то автобуси не зможуть забрати Вас «по дорозі». Навіть якщо ви зареєстровані у Донецькій області. Усі місця в автобусі заповнюються в області. Це робиться з метою вивезти із небезпечних місць якомога більше людей.

Чоловіки, придатні/обмежено придатні до військової служби не можуть перетинати державний кордон України. Чоловіки, що мають документи, які дозволяють виїжджати за кордон (люди з інвалідністю, батьки багатодітних сімей), можуть скористатися можливістю евакуації, однак повинні бути впевнені, що їх пропустять на кордоні. Міжнародна організація не несе відповідальності у разі якщо когось із чоловіків молодших за 60 років не пропустять на кордоні.

НА ЖАЛЬ, з тваринками їхати не можна.

Евакуюватися можна без наявності закордонного паспорту громадянина України.

У Німеччині люди отримують документи, які дозволяють їм офіційно працевлаштовуватися, але волонтери не займаються безпосередньо пошуком роботи для Вас та працевлаштуванням.

Конкретне місто у Німеччині, куди будуть доправлені люди, визначається вже безпосередньо на в’їзді до Німеччини, враховуючу наявність вільних місць для розселення у певному місті.

Протягом перших тижнів перебування під час оформлення документів люди проживають у спільному поселенні (розподільчий табір). Після оформлення документів люди будуть розселені у гуртожитки, кімнати тощо.

Перетин державного кордону України здійснюється зі сторони Республіки Молдова.

Орієнтовна тривалість дороги 4 дні.

Із собою в дорогу треба мати паспорт, воду, невеликий запас харчів, що не псуються.

Евакуація здійснюється за попереднім записом.

Зареєструватися можна за номером: 063-075-74-50 Аліна

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

16

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

26

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію