• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Про перевипуск електронного пенсійного посвідчення

eye

1320

11.02.2020 15:11

RSS

img

На численні запитання щодо перевипуску електронних пенсійних посвідчень (далі - ЕПП), термін дії яких спливає, повідомляємо.

Електронні пенсійні посвідчення (ЕПП) випускають на певний строк, і наближається час, коли в них закінчується термін використання саме як банківської картки. Хвилюватися з цього приводу не потрібно, адже це нормальна практика: всім відомо, що через певний період банківську картку потрібно поновлювати.

ЕПП — є банківською карткою (посвідчення видає банк, тож термін його дії як банківської картки визначає саме банк) і пенсійним посвідченням (при цьому термін дії як пенсійного посвідчення здебільшого є безстроковим (наприклад, якщо пенсіонер одержує пенсію за віком). Тобто має відбуватися автоматичне поновлення або продовження дії такого документа.

Процес автоматичного перевипуску забезпечено з подальшим СМС-інформуванням пенсіонера про необхідність отримання нового ЕПП у відділенні банку, вказаному ним в заяві на оформлення ЕПП перший раз.

Але є обставини, за яких людина має звернутися в Пенсійний фонд із заявою про випуск нового ЕПП. Наприклад у випадку, коли пенсіонер хоче отримати посвідчення в іншому відділенні банку (при зміні місця проживання), а також у разі закінчення строку дії ЕПП саме як пенсійного посвідчення, тобто коли пенсію було призначено на певний термін (пенсії з інвалідності, які призначають на період, на який встановлено інвалідність або пенсій у зв’язку з втратою годувальника, які призначають до досягнення одержувачем певного віку).

У випадку, якщо електронне пенсійне посвідчення було втрачено або пошкоджено пенсіонер має звернутись із заявою в установу банку, у якому цей документ було отримано, і через певний час отримати нове ЕПП.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію