• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Пам’ять видатного дисидента увічнили у Покровську

eye

1077

24.08.2019 09:46

RSS

img

В День Незалежності України в Покровську відкрито меморіальну дошку видатному борцю за свободу української землі, учаснику національно-визвольної боротьби 30–80-х рр., Шумку Данилові Лаврентійовичу. Цей український дисидент останні роки свого життя провів у Покровську у будинку на вул. Поштовий (тоді Соціалістична).

42 роки, 6 місяців і 7 діб він був ув'язненний в польських, німецьких і російських таборах на засланні. Та навіть у неволі Данило Шумук брав активну участь у численних акціях протестів, голодівках, не взираючи на поганий стан здоров’я. 

Ця людина незламної волі - нечуваний у світі феномен, який наше суспільство та держава, за яку він боровся, належно не оцінили.  Міжнародна амністія визнала його найдовголітнішим політичним в’язнем. У 2008 р. як член Української Гельсінської Групи Данило Шумук був нагороджений орденом «За мужність» І ступеня (посмертно).

Міська рада Покровська у ході проведення засідання ісполкому прийняла рішення увічнити пам’ять про видатного українця і відкрити меморіальну дошку на будинку, в якому він мешкав. Міська влада, представники громадської та молодіжної ради, а також співробітники комунальних підприємств та установ міста взяли участь у заході щоб вшанувати пам’ять Данила Лаврентійовича. З урочистою промовою до присутніх звернувся Руслан Требушкін та в.п. Покровського міського голови Ірина Сущенко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію