• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відзначили 85-річчя з дня заснування міськрайонного товариства Червоного Хреста України

eye

292

18.04.2023 18:24

Новини громад

img

3 нагоди ювілейної дати у Покровську відбувся урочистий захід, під час якого було відзначено волонтерів міськрайонного товариства Червоного Хреста України.

18 квітня, 105 років тому, було засноване Товариство Червоного Хреста. Щодня воно втілює в життя гуманістичні цінності, опікується долею людей з найуразливіших категорій, пропагує в суспільстві ідеали добра та милосердя. У різні історичні періоди – як у мирний час, так і при збройних конфліктах та надзвичайних ситуаціях – Червоний Хрест є надійним помічником держави в її гуманітарній діяльності.

85 років тому утворилася Покровська міськрайонна організація Червоного Хреста України. Починаючи з вторгнення окупантів в нашу країну, місцеві волонтери надали допомогу для біженців та місцевих жителів (а це більше ніж 9 тисяч осіб) на загальну суму понад 18 мільйонів гривень.

Від Люксембурзького Червоного Хреста було передано:
- перинатальному центру - апарат ІВЛ для новонароджених дітей вартістю 1 мільйон гривень;
- компанії «Вода Донбасу» - два перетворювачі з подачі води для населення вартістю у майже 800 тисяч гривень. 
Всі напрацювання покровської організації перерахували на урочистому заході з нагоди ювілейної дати. 

«Хочу подякувати від нашої громади за невпинну та милосердну роботу, яку робите 85 років, - звернувся до винуватців свята начальник Покровської МВА Сергій Добряк. - З Червоним хрестом я зіткнувся у 2014 році, які тоді першими забезпечили базові потреби людей. У вас підібрана добра команда, гарні співробітники - людяні та милосердні. Щира вам подяка! Бажаю від людей великої пошани, ви робите велику роботу!».

Товариство Червоного Хреста України народилося у той час, коли люди потребували захисту, допомоги, співчуття. За 105 років діяльності Товариство ствердило свою гуманітарну роль у суспільстві, ставши його надійною опорою та організацію, куди люди можуть звернутися за підтримкою у найскрутніші часи. 

«Основна задача організацій Товариства – це забезпечення базових потреб, що наразі виникають у людей, які тікають від війни та розпочинають життя на новому місці, - зазначила начальниця Покровської міськрайонної організації ТЧХУ Людмила Полтавченко. - Більшість людей, які евакуювалися до безпечних місць, брали з собою невелику валізу з документами та найціннішими речами. Тому, опинившись на новому місці, люди потребують найнеобхіднішого — води, їжі, гігієнічних засобів та речей, які допоможуть облаштувати мінімальні комфортні умови побуту».

Для більш комфортної та оперативної обробки інформації Покровська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України отримала від керівництва громади сучасний ноутбук.

Кращі волонтери були відзначені Почесними грамотами та Подяками Покровської МВА за активну громадську позицію, патріотизм, проявлену ініціативу і допомогу тим, хто цього потребує. 

Від спілки людей з інвалідністю її керівниця Тетяна Четверик вручила Людмилі Полтавченко подяку за багаторічну співпрацю. А мати вихованця Центра комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя» Людмила Фоменко передала керівниці Покровського Червоного Хреста нагороду за досягнення від очільниці обласної організації людей з інвалідністю Надії Паламарчук. 

Детально із роботою наших волонтерів присутні на заході мали змогу ознайомитись зі спеціально підготовленого фільму.

Вітальні слова та вручення нагород чергувалися з пісенними та танцювальними номерами від творчих колективів Покровської громади.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

6

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

97

Новини громад

08 травня 2024 13:00

У старостинських округах Покровської громади вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

До Дня пам'яті та перемоги над нацизмом сьогодні на всій території Покровської громади відбулися урочистості, присвячені вшануванню загиблих у Другій світовій війні.

eye

34

Новини громад

08 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію