• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Засідання ради ВПО в Покровську: обговорення нагальних питань, зміна голови ради та розгляд чинних програм

eye

142

03.05.2024 10:00

Громада 1

img

2 травня, під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось засідання ради ВПО при Покровській міській раді.

Робота з внутрішньо переміщеними особами в Покровську ведеться з 2014 року, а через повномасштабне вторгнення рф на територію України та запровадженням воєнного стану значно збільшилася кількість ВПО, які перемістилися з окупованих територій та територій, де ведуться активні бойові дії.

На початку зборів присутні обговорили питання зміни голови Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Покровській міській раді. На кандидатуру голови Ради ВПО було запропоновано місцеву мешканку Валентину Архіпову, яка сама є переселенкою і добре розуміє потреби та проблеми, з якими стикаються переселенці.

Далі мова йшла про кількість зареєстрованих ВПО у Покровській громаді та чинні програми.

Починаючи з 24 лютого 2022 року в Покровськ перемістилися 11 840 осіб, які отримують всі належні види державної та гуманітарної допомоги, їм надані відповідні до статусу пільги. Загалом з 2014 року у Покровській громаді на обліку як ВПО перебуває 21 907 осіб.

З метою забезпечення додаткових гарантій, встановлених законодавством щодо соціального захисту населення міста Покровська та приєднаних територій, підтримки громадян з невисоким рівнем доходів, осіб пільгових категорій, внутрішньо переміщених осіб, в громаді затверджені програми підтримки ВПО.

Важливі аспекти допомоги внутрішньо переміщеним особам в Покровській громаді включають надання матеріальної допомоги з місцевого бюджету та залучення для виплат міжнародних донорів, соціальний супровід родин, надання різноманітних послуг, безкоштовні соціальні та юридичні послуги, а також надання гуманітарної допомоги. Загалом, основний акцент робиться на комплексній підтримці та наданні послуг, спрямованих на полегшення життя та адаптацію ВПО до нових умов.

Крім того, під час засідання обговорили затвердження плану роботи ради ВПО на 2024 рік та обговорили зміни в постанові КМУ № 332 щодо призначення допомоги на проживання ВПО.

Серед іншого підіймалось питання про проходження ідентифікації та верифікації осіб пенсійного віку з-поміж ВПО.

«Основна місія Ради ВПО полягає в забезпеченні всебічної підтримки внутрішньо переміщених осіб. Ми працюємо над змінами та покращеннями в програмах та послугах, спрямованих на полегшення їхньої адаптації та соціальної інтеграції. Наша громада працює над забезпеченням підтримки особам з невисоким рівнем доходів та пільговим категоріям. Разом з міжнародними партнерами та благодійними організаціями ми робимо все можливе, щоб забезпечити внутрішньо переміщеним особам необхідну допомогу та захист їхніх прав», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

73

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію