• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

eye

72

25.04.2024 18:02

Громада 1

img

Сьогодні, 25 квітня під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходжень та платежів.

На засіданні були викликані представники п’яти підприємств-боржників, а саме: ДП «ВК «Краснолиманська», УПРАВЛІННЯ «ДОНБАСВОДОРЕМОНТ» КП «КОМПАНІЯ «ВОДА ДОНБАСУ», ЦЕНТРАЛЬНІ РЕМОНТНО-МЕХАНЧНІ МАЙСТЕРНІ КП «КОМПАНІЯ «ВОДА ДОНБАСУ», АТ «Завод «Електродвигун», ТОВ «Агрозахист», а також п’ять ФОПів – Шира С.П., Щербакова Л.М., Краснонос Н.С., Морщиніна В.С., які маються заборгованість із виплати заробітної плати, а також податків та зборів.

Учасники робочої групи обговорили питання щодо сплати єдиного соціального внеску, а також необхідності сплати заборгованості по заробітній платі, податків та зборів.

Станом на 25.04.2024 року найбільшу заборгованість мають: ДП «ВК «Краснолиманська» - 119 258,6 тис.грн. та КП «Компанія «Вода Донбасу» - 2 184,3 тис. грн. За період з березня по квітень 2024 року було сплачено заборгованість по заробітній платі у розмірі 3 316,1 тис.грн., а також погашено заборгованість ФОПів по ЄСВ у розмірі 45 757,06 грн.

Також мається заборгованість до бюджету ПФУ, найбільшим боржником є ДП «ВК «Краснолиманська», загальна сума заборгованості складає 322 112,7 тис. грн. На засіданні робочої групи головний державний інспектор відділу контролю з питань праці західного напрямку управління інспекційної діяльності у Донецькій області Наталія Кравченко зазначила, що у разі порушення трудових прав особа має можливість звернутися до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці, яке розташовано за адресою: Донецька область, м. Покровськ, вул. Прокоф’єва, 82. Або надіслати лист на електронну адресу: dsp@smu.dsp.gov.ua.

Відповіді на найактуальніші питання застосування трудового законодавства, зокрема й у воєнний час, можна отримати на інформаційному порталі Держпраці: pratsia.in.ua.

«Всі державні інституції продовжують працювати незалежно від того, що відбувається у нас у зв'язку з військовими діями. Тобто всі закони та механізми отримання і стягнення заборгованості з керівників підприємств працюють. Нашу роботу треба продовжувати, навіть якщо вона буде приносити маленькі плоди. Це - наповнення нашого бюджету, і ми з вами повинні зайняти консолідовану позицію та відпрацьовувати ці питання. Хочемо подякувати центру зайнятості та держнагляду за те, що вони надсилають нам інформаційні матеріали, які ми теж розміщуємо на своїх офіційних джерелах та інформуємо підприємців, керівників підприємств та пересічних мешканців нашої громади щодо змін у законодавстві або правових норм оплати праці, оформлення працівників», - зауважила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Покровська міська військова адміністрація спрямовує всі зусилля на забезпечення стабільності та розвитку, щоб мешканці громади мали справедливу оплату праці, а роботодавці чітко виконували фінансові зобов’язання перед найманими працівниками.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

39

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

44

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

48

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію