• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

eye

73

23.04.2024 11:34

Новини громад

img

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ. Саме стихійні сміттєзвалища є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища, і кількість їх щороку зростає. Навколишні посадки, балки нашої громади обросли несанкціонованими звалищами.

Покровська міська військова адміністрація нагадує, що Законом України «Про управління відходами» посилено відповідальність за забруднення відходами об’єктів навколишнього середовища.

Відповідно вимогам чинного законодавства:

  • - за забруднення відходами ґрунтового покриву;
  • - розміщення в несанкціонованих місцях побутових, промислових, будівельних відходів, відходів від знесення будинків та споруд ;
  • - утворення стихійних сміттєзвалищ в межах населених пунктів і поза ними (полезахисних лісосмугах, посадках, балках тощо), винуватець – власник викинутих відходів не лише сплачує штраф, а і:
  1. · відшкодовує всі витрати на пошук винуватця (в разі проведення пошукових дій);
  2. · відшкодовує витрати на збирання та перевезення відходів зі стихійного звалища ;
  3. · відшкодовує збитки, спричинені довкіллю, внаслідок забруднення відходами об’єктів навколишнього середовища.

Окремо наголошуємо, що відповідно викладеним в ЗУ «Про управління відходами» вимогам, визначення розміру шкоди, заподіяної навколишньому середовищу, та нарахування збитків здійснюється спеціалістами Державної екологічної інспекції, які залучаються до розслідування.

Також, звертаємо увагу, що лише вартість відшкодування збитків за засмічення ґрунтів може скласти від 5 970,00 грн. до 27 225,90 грн. за 10 м2 засміченої землі, в залежності від категорії землі і об’єму відходів.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

15

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

26

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію