• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вакцинація у Покровську: лікарі закликають своєчасно робити профілактичні щеплення

eye

141

04.04.2024 15:41

Новини громад

img

У медичних закладах Покровської ТГ триває кампанія з вакцинації. Порівняно з минулим роком, кількість щеплень частково зменшилась через евакуацію населення.

Так, тільки за минулий місяць медиками амбулаторії №3 виконано 527 щеплень. Наразі в медзакладі в наявності є всі необхідні вакцини для маленьких та дорослих пацієнтів: від дифтерії, правця, кашлюку, кору, краснухи, паротиту, гепатиту, гемофільної інфекції та поліомієліту. Окремо відзначають доступність вакцини для дорослого населення проти дифтерії та правця.

За словами медичної директорки ЦПМСД Олени Пономаренко, в цей час лікарі зосереджують особливі зусилля на вакцинації дорослих, особливо працівників критичної інфраструктури міста.

«У більшості випадків до медиків звертаються працівники підприємств та установ громади. Якщо у пацієнта немає сімейного лікаря, можна записатись на прийом за телефоном контактного центру ЦПМСД (050-48-28-991). Наш фахівець направить людину до вільного медичного працівника, після огляду якого можна буде зробити щеплення. Тож запрошуємо на планову вакцинацію дітей та дорослих», — додала Олена Пономаренко.

 

Щоб уникнути черг та створити безпечне середовище, на вакцинацію пацієнтів запрошують на певний день та час. Профілактичні щеплення проводять з понеділка по четвер з 8:00 до 15:00. У п'ятницю здійснюється туберкулінодіагностика – проба Манту. Фахівці нагадують, що дитячі щеплення проводяться за стандартним календарем до 16 років. Для дорослого населення обов'язковою є вакцинація проти дифтерії та правця - кожні 10 років.

Згідно з наказом МОЗ України № 595 від 16.09.2011, у разі відсутності документального підтвердження проведених щеплень (картка профілактичних щеплень) у внутрішньо переміщених осіб, необхідно звернутись до лікаря за місцем фактичного проживання та провести вакцинацію ще раз. Зробити всі щеплення згідно з віком.

«Якщо людина знаходиться в іншому місті й не має змоги щепитись у свого сімейного лікаря, з яким підписана декларація, вона можете вакцинуватись у найближчій лікарні. Всі дані про щеплення вносяться в Електронну систему охорони здоров’я (ЕСОЗ) і там зберігаються», - зауважила медична директорка ЦПМСД Олена Пономаренко.

Запрошуємо мешканців долучитись до кампанії з вакцинації, зберегти своє здоров'я та здоров'я оточуючих!

Бережіть себе, звертайтесь до медиків вчасно та вакцинуйтесь!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

26

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію