• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сплата ЄСВ та заборгованості із виплати заробітної плати: у Покровську відбулось засідання робочої групи

eye

111

26.03.2024 18:00

Громада 1

img

26 березня 2024 року під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходжень та платежів.

На засідання робочої групи були викликані представники чотирьох підприємств-боржників, а також п’ять ФОПів, які маються заборгованість із виплати заробітної плати, а також податків та зборів.

На засіданні робочої групи були обговорені питання щодо сплати єдиного соціального внеску, а також необхідності сплати заборгованості із виплати заробітної плати, податків та зборів.

Згідно з чинним законодавством України, громадяни мають право на отримання пенсій та соціальних послуг із солідарної системи, зокрема, за наявності необхідного страхового стажу. Він обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Періоди, за які в реєстрі відсутні дані про сплату ЄСВ, не враховуються, наймані працівники – застраховані особи втрачають страховий стаж для призначення пенсії і, відповідно, не враховується зарплата за ці періоди.

Крім того, такі працівники не отримують належної компенсації втраченого заробітку із настанням страхового випадку.

Якщо роботодавець має заборгованість зі сплати внеску, сплачені ним поточні суми ЄСВ зараховуються в рахунок погашення боргу у порядку календарної черговості його виникнення.

Відновлення прав особи на отримання пенсії та виплат у повному обсязі відбудеться лише після погашення роботодавцем заборгованості з ЄСВ.

Наймані працівники мають можливість та право контролювати свій страховий стаж і сплачений за них єдиний внесок. 

«Тільки сумлінне ставлення платників до своїх обов’язків щодо своєчасної сплати ЄСВ та розуміння необхідності термінового погашення заборгованості дозволить вирішити проблему створення нових боргів», – зазначила Наталія Іваньо. 

Вирішення цих питань є складовою частиною фінансової стабільності. Сьогодні необхідно знайти всі можливі шляхи зменшення заборгованості та вдосконалення механізмів збору податків, спрямованих на забезпечення бюджетних надходжень та платежів.

Покровська міська військова адміністрація спрямовує всі зусилля на забезпечення стабільності та розвитку, щоб мешканці громади мали справедливу оплату праці, а роботодавці чітко виконували фінансові зобов'язання перед найманими працівниками.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

19

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

36

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію