• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

За 2 роки понад 7 тисяч наборів: у Покровську продовжує працювати "СпівДія хаб"

eye

69

12.03.2024 13:26

Громада 1

img

5 березня 2024 року Національній волонтерській платформі та платформі для допомоги цивільному населенню «СпівДія» виповнилося два роки. На Донеччині розвинена мережа гуманітарних штабів від «СпівДія. Хаб Донецька область», що діють на базі молодіжних центрів та просторів, активних волонтерських організацій. Хаб надає комплекс сервісних послуг для підтримки цивільного населення, яке постраждало в наслідок війни в Україні.

У Покровській громаді основним акумулятором допомоги мешканцям є Управління сім’ї, молоді та спорту, який взяв на себе функцію щодо отримання вантажів та їх передачі місцевим жителям. 

Центр видачі діє на базі однієї із спортивних установ управління. Цього разу було передано 32 гуманітарні бокси мешканцям Покровська, що залишили заявку на СпівДії. 

Варто зазначити, що фахівці сектору у справах сім’ї та молоді долучились до координації роботи СпівДія Хабу ще на початку повномасштабного вторгнення, продовжуючи виконувати свої посадові обов’язки.

За словами заступниці начальника управління сім’ї, молоді та спорту Яни Штурхецької, залишити заявку на отримання набору може кожна особа. 

«Гуманітарні бокси формуються в залежності від запиту людини – продуктові, гігієнічні набори, ліки, одяг тощо. Через сайт волонтерської допомоги «СпівДія» також можна отримати психологічну підтримку та юридичну консультацію», - поділилась Яна Штурхецька.

Всього через центр видачі допомогу отримали понад сім тисяч осіб. Як зауважують самі люди, така підтримка дуже важлива, особливо у цей непростий для всієї країни час.

Нагадаємо, «СпівДія хаб» – це національна платформа, яка об’єднує ініціативи волонтерської допомоги переселенцям, цивільному населенню як від громадськості, так і держави.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

32

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

38

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію