• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Мій Майдан»: у Покровську презентували фотовиставку свідка подій Революції Гідності Олександра Синиці

eye

123

21.02.2024 18:00

Громада 1

img

До Дня Героїв Небесної сотні у міській бібліотеці імені Т.Г. Шевченка відкрили фотовиставку під назвою «Мій Майдан».

На ній представлено світлини журналіста «УНІАН», уродженця Покровської громади Олександра Синиці.

На презентації світлин були присутні керівники Покровської міської військової адміністрації, члени Громадської та Молодіжної рад, містяни з активною життєвою позицією та культурні діячі, серед яких кореспондентка Олена Шило, з якою Олександр Синиця працював у місцевій газеті "Маяк".

«В умовах повномасштабної війни ми маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність. Ці фотографії передають емоції саме того періоду, змішані почуття перемоги та смутку за загиблими героями. Ці емоції можна прочитати в очах на портретах тих простих людей, яких пан Олександр застав у середмісті Києва. Відвага учасників Майдану та непохитна віра в краще завтра для нашої країни залишається прикладом для нас усіх у нашій непохитній вірі, що ми переможемо у боротьбі проти російської агресії. Дякуємо Олександру за збереження пам’яті про становлення України як вільної та європейської держави», – зазначив Сергій Добряк.

Олександр Синиця був одним з учасників протестного руху в столиці, що зародився восени 2013 року.

В його об’єктив потрапили учасники Революції Гідності, побут мітингувальників, деталі життя наметового містечка та трагічні моменти прощання з Героями Небесної Сотні. 

«Під час Революції Гідності я зробив тисячі світлин, але сьогодні, під час відкриття першої виставки своїх робіт, я презентував лише 67 – саме ті, які, на мою думку, переказують як десять років тому українці вийшли на вулиці аби захистити демократичні цінності, громадянські права й закон, право обирати власну долю та шлях країни», – поділився Олександр Синиця.

За високий патріотизм та активну громадську позицію, творчість та з нагоди відкриття персональної фотовиставки Сергій Добряк вручив пану Олександру лист подяки.

Виставка експонуватиметься до середини березня, тож кожен охочий може завітати до бібліотеки та на власні очі ознайомитись із закарбованою у світлинах історією сучасної України.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

24

Громада 1

07 травня 2024 14:30

Благодійники передали мешканцям з особливими потребами продуктові набори

З початку повномасштабної війни благодійні та міжнародні організації неодноразово демонстрували свою готовність допомогти мешканцям Покровської громади.

eye

35

Громада 1

07 травня 2024 13:35

Наближення послуг для мешканців громади, забезпечення водою та підсипку доріг обговорили керівники старостатів на нараді

Під головуванням начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач пройшла чергова робоча нарада з начальниками відділів старостинських округів громади, де присутні розглянули низку важливих питань щодо життєдіяльності та благоустрою СО.

eye

52

Громада 1

07 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію