• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Молодь Покровської громади долучились до відзначення Дня героїв Небесної Сотні

eye

132

20.02.2024 12:40

Громада 1

img

Активні представники молодіжного руху Покровська поклали квіти до монумента «Свіча народної пам’яті», який з’явився саме за їх ініціативою, та вшанували пам'ять загиблого нашого земляка, який один з перших вирушив на Майдан та взяв активну участь в Революції Гідності. 

Вшановуючи тих, хто віддав життя на майдані, хлопці та дівчата мріяли, що невдовзі у Покровську з’явиться і пам’ятник на честь Героїв. Тож ініціатива спорудження пам’ятного знака на честь Героїв майдану зародилася ще у 2015 році завдяки Дмитру Лисенку, який після повномасштабного вторгнення вступив до лав ЗСУ, а його справу продовжили товариші – молодіжні лідери громади.

З ідеєю спорудження монумента голова ГО «Ініціативний Покровськ» Андрій Пузіков та представник Покровська молодіжна рада Олександр Нестеренко звернулися до начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка та отримали надійну підтримку. 

Також було налагоджено зв'язок зі скульпторами - військовослужбовцями бригади охорони громадського порядку «Хортиця» Національної Гвардії України. Зусиллями яких і було створено монумент «Свіча народної пам'яті», який увіковічує пам'ять Героїв Небесної Сотні. 

Серед них і наш земляк - Володимир Наумов. Він народився 9 березня 1970 року і, за спогадами близьких, завжди пишався тим, що з’явився на світ в один день із Кобзарем, та знав багато Шевченкових віршів напам’ять.

До лютого 2014 року Володимир відстежував новини про перебіг подій Революції Гідності. Підтримуючи погляди протестувальників, 14 лютого чоловік на власній автівці вирушив до Києва. На Майдані записався до Самооборони та отримав один із її атрибутів – жовту хустку. Очевидці подій зазначили, що саме ця жовта хустка стала причиною затримання Володимира Наумова беркутівцями в ніч проти 18 лютого. На ранок того дня тіло чоловіка знайшли на Трухановому острові у столиці з ознаками насильницької смерті. 

Володимир Наумов загинув у віці 43 років. Поховали його у місті Родинське на рідній Донеччині.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Володимиру Наумову було присвоєно звання Герой України з відзначенням орденом “Золота Зірка” (посмертно).

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

37

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію