• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До вирішення «водного питання» у прифронтових громадах Донеччини доєднуються представники Карітас України

eye

180

16.02.2024 09:30

Новини громад

img

У Покровську відбулась зустріч керівників Донеччини з представниками благодійної організації Карітас України, участь в якій взяли заступник голови ДонОВА Олександр Шевченко та заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Головною темою зустрічі стало надання допомоги місцевим мешканцям та внутрішньо переміщеним особам в умовах війни.

Перед тим, як перейти до обговорення нагальних потреб мешканців регіону, Олександр Шевченко подякував представникам Карітас України за постійну та вагому допомогу, яку організація  надає громадам Донеччини, зокрема  Покровському району та ознайомив партнерів із поточною ситуацією в прифронтових громадах. 

Як назначив заступник голови ДонОВА, наразі одним із нагальних питань є пошук альтернативних джерел водопостачання. Через активні бойові дії Карлівське водосховище, яке знаходиться на лінії зіткнення, майже себе вичерпало. Тож громади Покровського району шукають шляхи вирішення питання щодо стабільного водозабезпечення місцевих мешканців. 

«Кожна громада – індивідуальна й у кожній свої потреби. Наприклад, Покровська та Мирноградська пішли шляхом очищення шахтних вод, але вони не придатні для питного споживання. У Покровську, починаючи з 2014 року, розвинена мережа свердловин, які облаштовано як на соціально-значущих об’єктах громади, так і в багатоквартирних житлових будинках. Водопостачальне комунальне  підприємство Новогродівської громади отримало необхідні дозвільні документи на видобування підземних вод. Гірша ситуація із водопостачанням у Селидівській громаді», - зазначив Олександр Шевченко. 

Своєю чергою програмний директор Карітас України Григорій Селещук розповів про новий проєкт «Невідкладне реагування на війну в Україні, зокрема на звільнених територіях», реалізація якого стартувала з початку поточного року. В першу чергу він націлений саме на вирішення «водного питання», а саме дистрибуцію питної води, встановлення доступу до неї (фільтрувальних станцій, свердловин), видачу гігієнічних наборів, навчання із раціонального використання водоресурсів та дотримання гігієни. 

«Ми оцінюємо спроможність громад забезпечити функціонування обладнання з очистки води і надалі. Одна справа – встановити фільтрувальні станції. А ось чи є можливість підтримувати та обслуговувати ці об’єкти у подальшому – тут питання. Ми готові допомогти з облаштуванням свердловин, але й повинні бути впевненими, що ці джерела альтернативного водопостачання працюватимуть за підтримки місцевих адміністрацій», – додав Григорій Селещук. 

Під час обговорення питання водозабезпечення мешканців громади заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо зазначила, що облаштування свердловини – це те, що може врятувати громаду: 

«У сільських територіях проживає близько 15 тисяч осіб. Коли почалась війна, більша частина підприємців виїхали, магазини зачинились, придбати очищену питну воду було ніде. Тоді постало питання щодо її підвезення. Був розроблений графік, згідно з яким водовоз об’їжджає кожний старостинський округ. Але іноді через погодні умови це важко зробити, а іноді доводиться відміняти рейс з водою зовсім. У 2023 році, вважаючи на ці обставини, ми вирішили облаштовувати свердловини у старостатах. Хотілось би продовжити цю комплексну  роботу». 

Крім «питного питання» учасники зустрічі обговорили можливість забезпечення мешканців громад будівельними наборами для швидкого відновлення пошкодженого житла після обстрілів,  наборами гігієни для людей з інвалідністю та евакуйованих літніх жителів регіону. Окремо присутні зупинили увагу на внутрішньо переміщених особах, які виїхали за межі Донеччини. 

Усі потреби представники Карітас України взяли до уваги та запевнили у ретельному їх вивченні та подальшій співпраці.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

38

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

43

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

26

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію