• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Наслідки обстрілу, евакуація та гуманітарна допомога: очільник Покровської громади провів апаратну нараду

eye

160

07.02.2024 14:30

Новини громад

img

Під керівництвом начальника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка 7 лютого відбулась апаратна нарада, на якій обговорювалися актуальні питання життєдіяльності громади. Основним аспектом обговорення стало усунення наслідків обстрілу, який відбувся 5 лютого.

Після виявлення пошкоджень тепломережі внаслідок ворожого обстрілу, комунальні служби міста Покровська активно працювали над ліквідацією аварійної ситуації. За словами Олексія Стебеля, завдяки зусиллям комунальників вже вдалося відновити роботу котельні та забезпечити теплопостачання всіх мешканців району Динасового заводу.

Також заступник повідомив, що станом на 6 лютого «зашито» 14 вікон в багатоповерхових будинках, що зазнали обстрілів 30 січня та 5 лютого. 
«Залишається 2 вікна, що постраждали від обстрілу 30 січня, адже там відсутні власники квартири. Також на сьогодні заплановано виконання відновлювальних робіт щодо 8 вікон в будинках, що постраждали 5 лютого», — розповів Олексій Стебель.

Микола Шабельник доповів, що в громаді активно тривають заходи з евакуації населення до більш безпечних регіонів країни. Так, за останній місяць евакуйовано 193 особи, а загальна кількість мешканців, які виїхали з регіону після повномасштабного вторгнення рф в Україну, склала 25 818 осіб.

Також заступник зазначив, що комісія Покровської МВА, до складу якої увійшли представники військової адміністрації, ККСН, ДСНС, Національної поліції, а також працівники КП«Муніципальна служба правопорядку», продовжує обстеження споруд цивільного захисту населення. 

Своєю чергою КП «Муніципальна служба правопорядку» також продовжує проводити заходи для забезпечення громадського порядку та безпеки мешканців. Так, у контексті високого ризику провалення під лід через коливання температури, інспектори акцентували на необхідності роз’яснення дітям правил безпеки на водоймах.

За словами Маргарити Ідрісової, медична сфера продовжує працювати в штатному режимі, забезпечуючи необхідну медичну допомогу населенню. Водночас освітні заклади продовжують навчання у форматі онлайн: навчальний матеріал викладається з використанням сучасних технологій і платформ для дистанційного навчання.

Співробітники КП “Багатогалузеве комунальне підприємство” активно розвозять дрова квартальним комітетам: вчора було доставлено 12 метрів кубічних деревини за шести адресами, що є важливою допомогою для покровчан у холодну пору року.

Своєю чергою, Наталія Іваньо повідомила, що 36 осіб, які постраждали від нещодавнього обстрілу, отримали непродовольчі товари від гуманітарної місії "Проліска". Також, сім'ї з дітьми зі старостинських округів громади отримали допомогу від Благодійного фонду "Янголи Спасіння", яка містила ковдри, одяг та гігієнічні набори для кожного члена родини.

«Був проведений розподіл гуманітарної допомоги в Піщанському та Першотравневому старостинських округах Покровської громади від БФ "Янголи Спасіння". Це надає можливість кожній родині, яка виховує дітей віком від 0 до 14 років, отримати необхідні речі. Таку допомогу вже отримали 225 родин», — зазначила Наталія Іваньо.

Крім того, за словами заступниці, надійшла гуманітарна допомога від Данської ради у справах біженців, а саме 210 наборів для ВПО 2022-2024 років. Розподіл цієї допомоги ще продовжується.

Як зазначила Олена Харчевна, після обстрілу 30 січня до Контакт-центру міста за фінансовою допомогою звернулись 58 домогосподарств. Ще 19 заявок залишили мешканці після обстрілу 5 лютого.

«Протягом двох днів представниками гуманітарної організації “Аваліст” було прийнято заяви від 146 осіб. Це стосується обстрілів 30 січня та 5 лютого 2024 року. Загалом було запрошено 77 осіб, але 19 з них не з'явилися на прийом», — зазначила Олена Харчевна.

Нарада завершилася розробкою конкретних завдань та плану дій. Міська влада та комунальні служби продовжують активно працювати над забезпеченням безпеки та підтримкою мешканців Покровської громади в умовах воєнного стану.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гендиректор Укрпошти зустрівся з керівництвом Покровської громади

Керівник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своїм заступником Олексієм Стебелем зустрівся з Ігорем Смілянським генеральним директором АТ «Укрпошта» та керівником Донецького регіону Укрпошти Максимом Сутковим.

eye

25

Громада 1

08 травня 2024 19:30

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

28

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

153

Новини громад

08 травня 2024 13:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію