• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Інформація населення щодо необхідності здійснення щорічного щеплення собак та кішок проти сказу

eye

110

07.02.2024 11:13

RSS

img

Інформація населення щодо необхідності здійснення щорічного щеплення собак та кішок проти сказу.

Покровська міська військова адміністрація закликає мешканців Покровської міської територіальної громади вакцинувати домашніх тварин від сказу, щоб убезпечити себе та улюбленця.

Фахівці наполягають, сказ — це небезпечне захворювання, ліків проти якого немає — 100% летальність. Єдиним шансом запобігти розвитку хвороби після укусу тварини — це екстрено звернутись за медичною допомогою і своєчасно вакцинуватись.

Сказ тварин можна попередити. Найдієвіший спосіб – це вакцинація!

Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизові оболонки. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти людей, які постраждали, від смертельних наслідків.

Наголошуємо на тому, що для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку.

Нижче надаємо перелік установ Донецької області, де проводять вакцинацію тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини:

 

Алгоритм дій після укусу тварини

1. Повідомити ветеринарну службу по місцю знаходження про факт нападу тварин;

2. Промити рану, подряпини, заслинені місця струменем води — протягом 15 хвилин з господарським милом. Обробити краї рани спиртом або настоянкою йоду і накласти стерильну пов'язку;

3. Звернутись до лікаря-травматолога за місцем перебування або до хірурга.

4. Якщо ж немає можливості вдома провести таку обробку, слід одразу звернутися в лікарню для отримання первинної обробки пошкоджень та призначення, в разі необхідності, курсу щеплення проти сказу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Толока в Покровську: спільні зусилля для чистоти рідного міста

За ініціативи комітету самоорганізації населення жителі міста Покровськ продовжують приводили до ладу свої прибудинкові території.

eye

0

Громада 1

07 травня 2024 10:15

Виплати внутрішньо переміщеним особам: в УСЗН розповіли про зміни до законодавства

В Управлінні соціального захисту населення м. Покровськ розповіли стосовно кардинальних змін у наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам, що відбулися в березні 2024 року.

eye

8

Громада 1

07 травня 2024 09:40

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

33

Новини громад

06 травня 2024 16:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію