• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Родинській міській лікарні розглядають можливість відкриття педіатричного відділення

eye

129

05.02.2024 12:24

Новини громад

img

Сьогодні в родинській міській лікарні працює 7 лікарів вузької спеціалізації, терапевтичне відділення, денний стаціонар, стоматологічний та рентген кабінети.

Щодня пацієнтами стаціонарного відділення є близько 25 осіб, залежно від характеру хвороби та діагнозу. У поліклініці обслуговують майже 90 пацієнтів за день.

Для мешканців Родинського, за винятком хірургічних, доступні всі необхідні медичні послуги. Працює клініко-діагностична лабораторія, маніпуляційний кабінет та поліклінічне відділення. У разі потреби є можливість отримання направлення на консультацію до медзакладів Покровська.

Родинська міська лікарня має контракти з Національною службою здоров'я України за п'ятьма пакетами: паліативна допомога, мобільна паліативна допомога, ведення вагітності, стоматологічна допомога та забезпечення надання медичної допомоги населенню, яке знаходиться на території, де ведуться бойові дії.

До пакета мобільної паліативної допомоги включено виклик лікаря за потреби, якщо пацієнт підпадає під статус паліативного, та виклик лаборанта, який робить забір крові, зняття болі або критичного стану, розмова з родичами хворого. В лікарні також є мобільні електрокардіологи, які призводять вимірювання кардіограми та тиску.

Стаціонарна паліативна допомога передбачає всі необхідні медикаменти, в тому числі наркотичні речовини для онкохворих.

«До пакету «Готовність та забезпечення надання медичної допомоги населенню, яке знаходиться на території, де ведуться бойові дії» входить амбулаторна допомога та стаціонарна допомога без хірургічного втручання. До пакета терапевтичного відділення — безкоштовні медикаменти та розхідні матеріали при лікуванні в стаціонарі. Лише в тих випадках, коли у пацієнта є власне хронічне захворювання і воно не підпадає під терапевтичний пакет, пацієнт має сам придбати такі ліки», — зазначила директорка Родинської міської лікарні Олена Добреля.

Стоматологічні послуги Національна служба здоров'я України переводить в комерційну структуру. Адже для НСЗУ здоров'я зубів — це особисте зобов'язання кожної людини.

«Якщо треба надати терапевтичні послуги або усунути гострий біль — це входить до стоматологічного пакета НСЗУ. Що стосується пломбування та лікування зубів – ці послуги пацієнт сплачує самостійно через касу лікарні за затвердженим прайсом», — додала Олена Добреля.

Отримані кошти за надані послуги витрачаються на зарплату персоналу лікарні та її оснащення. 

З метою покращення медичних послуг, в медзакладі розглядається можливість відкриття педіатричного відділення у другому півріччі 2024 року.

«Коли пацієнт надходить до нашої лікарні, ми робимо обстеження, проводимо необхідні аналізи, робимо рентген, та розпочинаємо лікування. Медикаменти в нас є всі, усі потреби розглядаються та в короткі терміни ми надаємо необхідну допомогу. В штаті також в нас є лікар-невропатолог та гінеколог», — розповіла в.о. завідувача терапевтичного відділення Надія Гончарук.

Наразі у лікарні проводиться навчання лікарів за таким фахом, як Холтерівське моніторування ЕКГ на портативному медичному приладі для безперервної реєстрації роботи серця. Зазначено, що у навчанні вже беруть участь два лікарі.

Крім того, лікарня планує впровадження більш поглиблених послуг фізіотерапії. У травні розпочнуть працювати розширені послуги фізіотерапевта, спрямовані на комплексне відновлення та підтримання здоров'я пацієнтів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

25

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

46

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію