• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Повний перелік. Які вулиці перейменували у Покровській громаді

eye

241

05.02.2024 10:28

Громада 1

img

У листопаді 2022 року у Покровську відбулась зустріч Громадської ради з очільником Покровської міської військової адміністрації Сергієм Добряком. До обговорення члени Громадської ради запропонували перелік питань, які гостро постали перед громадою за воєнний час. Серед них було й питання деколонізації. 

Члени Громадської ради запропонували до перейменування перелік об'єктів топоніміки. Незабаром з представників місцевого самоврядування, членів Громадської ради, Молодіжної ради, істориків та активних громадян була сформована робоча група з перейменування, яка вже наприкінці березня 2023 року провела перше засідання.

За рік відбулося 3 громадських обговорення, на яких кожен мешканець громади мав змогу взяти участь у перейменуванні об’єктів топоніміки Покровська та населених пунктів Покровської міської територіальної громади, та 7 засідань робочої групи, члени якої приймали рішення щодо запропонованих громадськістю нових назв вулиць та провулків.

На сьогодні спільними зусиллями влади та громади було змінено назви 154 об'єктів топоніміки м. Покровськ  і 116 у населених пунктах громади. 

З повним списком об'єктів, що були перейменовані відповідно до закону 3005-IX від 21.03.2023 р. Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії, ви можете ознайомитися за посиланням

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

49

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

53

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію