• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровському перинатальному центрі створені сучасні умови для виходжування новонароджених

eye

134

02.02.2024 16:00

Громада 1

img

Покровський Перинатальний центр є єдиним на Донеччині, де впроваджено унікальний досвід – три рівні виходжування новонароджених. 

За словами керівника центру Івана Циганка, завдання лікарів – не лише прийняти пологи, а й виписати матусю з повністю здоровою дитиною. Адже бувають випадки, коли малюки потребують додаткового догляду та виходжування. 

За минулий рік в покровському перинатальному центрі з’явилось на світ 666 малюків, 73 з яких були недоношеними та потребували інтенсивної терапії. 

«Пологи відбуваються в акушерському відділенні, і якщо все проходить нормально для матері та дитини, вони переводяться в палату спільного перебування. Тут вони отримують необхідну медичну допомогу та мають можливість проводити час разом. У випадку, якщо у новонародженого є певні відхилення або немовля з’явилось на світ передчасно, його переводять в відділення інтенсивної терапії», - розповів Іван Циганок.

Відділення інтенсивної терапії розпочало свою роботу у квітні 2023 року, а незабаром його приміщення пройшло капітальний ремонт. Була створена спеціальна вентиляційна система, яка допомагає забезпечити оптимальну температуру та вологість повітря. Це вже другий етап виходжування новонароджених, де немовля може знаходитися близько 20-ти діб. Після лікування та відновлення ваги, малятко виписується додому, або, у разі необхідності, переходить на наступний етап реабілітації.

Керівник медустанови висловив подяку Донецькій обласній адміністрації, Покровській МВА та компанії «Метінвест» за підтримку у виконанні ремонтних робіт та оснащення центру сучасною апаратурою: новітніми дихальними апаратами та кувезами, які вкрай необхідні для забезпечення життєдіяльності новонароджених дітей.

Нині відділення виходжування новонароджених відповідає високим стандартам, що стосуються неонатальної допомоги в складних випадках. Робота центру спрямована на надання якісної та комплексної допомоги для забезпечення здоров'я малюків та їх відновлення.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

21

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

36

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію