• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Обережно, тонка крига: Муніципальна служба правопорядку застерігає про небезпеку на водоймах

eye

115

01.02.2024 18:34

Новини громад

img

Узимку чимало осіб обирають для себе відпочинок біля водойм. Особливо це стосується дітей, які несвідомі про можливі небезпеки, що приховують такі зимові розваги.

Муніципальна служба правопорядку в черговий раз вирішили нагадали місцевим мешканцям про правила поведінки на льоду. Інспектори попередили громадян, що оскільки наразі температура повітря нестабільна, на лід краще не виходити. 

«Працівниками нашої служби щодня проводиться інформаційно-роз?яснювальна робота серед населення, направлена на запобігання нещасним випадкам на тонкій кризі на водоймах в місті Покровськ. Ми проводимо профілактичні бесіди з неповнолітніми, також їх батьками та повнолітніми особами щодо перебування на тонкій кризі у зв'язку з підвищенням температури повітря. Адже це може призвести до нещасних випадків на воді», — розповів заступник начальника КП “Муніципальна служба правопорядку” Віталій Рябов.

Під час інформаційно-роз`яснювальних рейдів інспектори нагадують правила безпечного поводження на водоймах, вкритих кригою. Також, вони закликають мешканців не відпускати дітей без нагляду дорослих на місцеві водойми, навіть якщо крига буде здаватись достатньої товщини.

«Кожного дня діти приходять, іноді з дорослими, або самі та влаштовують ігри на кризі. Тож взяли на себе таку місію і кожного дня проводимо профілактичну роботу задля запобігання нещасних випадків. Поки що таких не зафіксовано, але будемо і надалі продовжувати працювати в цьому напрямку», — додав Віталій Рябов.

Інспектори також наголосили на тому, що у випадку провалювання під лід важливо утримуватися в спокої, а не впадати в паніку. Необхідно намагатися залишатися на поверхні води, утримуючись на плаву, уникаючи поглиблення голови у воду та кликаючи на допомогу. 

При спробі вибратися на лід треба наповзати на його край грудьми, широко розкинувши руки й почергово витягуючи на поверхню ноги. Після того, як вибралися на лід важливо перекотитися й обережно відповзти у напрямку, звідки прийшли, де міць льоду вже перевірена.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

10

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

23

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію