• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Коментар Олексія Стебеля щодо водопостачання в Покровській громаді

eye

225

25.01.2024 15:45

Новини громад

img

Зараз Покровська громада отримує воду з кількох джерел. Родинське отримує воду від фільтрувальної установки з шахти «Краснолиманська», а інша частина громади - від КП «Компанія «Вода Донбасу».

Сьогодні Карлівська фільтрувальна станція зазнала значних руйнувань через обстріл з боку рф. За словами заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля, роботи з відновлення ведуться, але через постійні обстріли цей процес є значно ускладненим. 

«Фільтрувальна станція з очищення шахтних вод працює в штатному режимі, але вона має обмежений ресурс. Сьогодні з неї бере воду все місто Покровськ та частина Покровської ТГ. Також вона дає воду і для Мирноградської громади. Графік подачі води є на офіційному сайті. Якщо будуть зміни, ми додатково повідомимо», – зазначив Олексій Стебель. 

Своєю чергою мешканці міста Родинське почали скаржитися на знижений обсяг та тиск подачі води. Адже місто отримує воду зі свердловини шахти Краснолиманська.

«Згідно з меморандумом, вода, отримана з цієї шахти більше нікуди не подається, окрім міста Родинське. Втім на жаль ми повністю залежимо від кількості води, яку нам подає шахта. Наразі ця кількість занижена», – додав Олексій Стебель.

Також заступник повідомив, що, в певний період час потрібно набирати воду в накопичувальні резервуари. У зв'язку з малою кількістю води, це може обмежувати ресурси, які подаються громадянам.

Загалом потреба мешканців міста Родинське у воді в літню пору складає близько 2,700 м³ за добу, а в зимову пору – 2,200 м³. Сьогодні ж загальний обсяг отриманої за добу води з фільтрувальної станції води складає 600-800 м³.

«Ми працюємо над питанням вирішення додаткових обсягів води. Вже є плани збільшення можливості надходження за рахунок компанії «Вода Донбасу». Ми зараз працюємо над погодженням цих планів, але технічно шахта Краснолиманська не може надавати нам стільки води, скільки потрібно, тому ми всі є заручниками цієї ситуації», – розповів Олексій Стебель.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

23

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

33

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

46

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію