• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровські учні взяли участь у першому етапі всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН

eye

172

22.01.2024 10:00

Громада 1

img

Заклади освіти Покровської міської ради протягом багатьох років беруть активну участь у заходах Малої академії наук України. 

28 учнів Покровської громади взяли участь у першому етапі всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Ці талановиті діти, юні науковці є гордістю Покровської МВА, яка постійно дбає про обдарованих учнів нашої громади.

Конкурс – є першим етапом конкурсу-захисту малої академії наук України серед учнів закладів освіти Покровської громади. 

Місцевий етап є підготовкою до більш серйозного випробування на рівні обласного та всеукраїнського конкурсів.

Цьогоріч здобувачі освіти з п'яти закладів загальної середньої освіти презентують свої наукові дослідження, демонструють і захищають їх за п'ятьма різними напрямками: інформаційні технології, історія, хімія, біологія, екологія, математика та економіка і філологія. 

У складі журі конкурсу захисту МАН працювали викладачі Донецького національного технічного університету,  Донбаського державного педагогічного університету та педагоги закладів освіти Покровської міської ради.

«Тематика, звісно, різноманітна. У складі журі традиційно ми вже запрошуємо викладачів вищих навчальних закладів, і ми їм дуже вдячні, що вони долучаються до такої роботи та надають кваліфіковану оцінку та рекомендації дослідженням наших учнів. Проведення цього захисту, навіть в такому форматі, є можливим саме завдяки нашим ЗСУ, які захищають нас та дають змогу працювати з нашими дітьми і допомагати їм розвиватися та досягати поставленої мети», — розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. 

Цей конкурс-захист охоплює учнів середньої та старшої ланки, зокрема школярів 8-11 класів. Ця ініціатива стала доброю традицією, оскільки відомо, що діти, які беруть участь у цьому конкурсі, мають значно полегшений шлях в подальшому навчанні, адже їх проєкти тут прирівнюються до курсових та дипломних робіт навіть у вищих навчальних закладах. 

«Я бажаю вам, щоб ця перемога стала першою на вашому життєвому шляху в низці подальших життєвих перемог. Щоб ваше натхнення продовжувалося у вашому житті, неважливо, чи будете ви науковцями, чи будете ви продовжувати свою професійну кар'єру саме в цій галузі, яку ви сьогодні обрали. Життя різноманітне, але я впевнена що сьогоднішня робота над вашими науковими проєктами є надзвичайно корисною школою боротьби та перемог», — зазначила проректор
з науково-педагогічної роботи
Донецького національного технічного університету Вікторія Воропаєва.

Консультант КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Покровської міської ради Донецької області Олена Остапчук зазначила, що цей конкурс-захист — це можливість не лише поділитися своїми ідеями, а відкрити нові горизонти для їх реалізації. 

«У кожного учасника є 7 хвилин на презентацію свого наукового проєкту, та 3 хвилини відводиться на запитання від членів журі. Щороку наукові проєкти наших конкурсантів спрямовані на розвиток різноманітних галузей економіки України. Особливо зараз вони є досить актуальними для повоєнного відновлення інфраструктури країни», — додала Олена Остапчук.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

50

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію