• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для якісного навчання: від UNICEF покровські школярі отримали комп`ютерну техніку

eye

314

10.01.2024 17:27

Новини громад

img

Уже другий рік поспіль через повномасштабне вторгнення рф в Україну учні Покровської громади вимушені здобувати освіту дистанційно. Для організації якісного навчального процесу до громади надійшло 99 гаджетів, зокрема 81 ноутбук від Міжнародного фонду допомоги дітям UNICEF та 18 хромбуків від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Ця техніка передана здобувачам освіти вразливих категорій, таких як внутрішньо переміщені особи, діти з інвалідністю, діти позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних сімей, діти з сім'ї загиблого захисника України, діти, що постраждали внаслідок військових дій та воєнних конфліктів, а також обдарованим учням. 

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк висловив свою вдячність Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації за сприяння в реалізації цього ініціативного кроку для забезпечення доступу до освіти в умовах викликів сучасності.

«Дякуючи нашим міжнародним партнерам, діти Покровської громади мають можливість бути на постійному зв?язку з педагогами та бути залученими до навчального процесу. Дуже вдячні обласній військовій адміністрації та департаменту освіти Донецької області за те, що завжди звертають на нас увагу та задовольняють потреби наших учнів», — зазначив Сергій Добряк.

За словами заступниці очільника громади Маргарити Ідрісової, гаджети отримали школярі різних вікових категорій. До переліку отримувачів увійшли учні з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, а також обдаровані діти Покровської громади. 

«Без комп`ютерної техніки навчатися в дистанційному форматі складно. Отримані ноутбуки сучасні та потужні, тож опановувати матеріал буде  набагато зручніше. Дітям хочеться побажати плідної праці, адже рік буде важким, також в дистанційному форматі. Але ми зможемо збиратися в інформаційних освітніх центрах, які працюють на базі укриттів. Саме тут учні можуть спілкуватись один з одним та своїми педагогами, а також отримувати консультації», — розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. 

За словами начальниці відділу освіти Любові Воротинцевої, з новими ноутбуками освітній процес стане ще більш інформативним, змістовним, емоційно-ціннісним та психологічно комфортним для учнів закладів освіти Покровської ТГ.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Привітання начальника Покровської МВА Сергія Добряка з Великоднем

Христове Воскресіння дає нам сили боротися і перемагати навіть у надзвичайно складних умовах, вчить, що життя вічне все одно переможе темряву та те зло, яке на нашу землю принесли окупанти

eye

3

Новини громад

05 травня 2024 08:00

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію