• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У рамках акції «16 днів проти насильства» у Покровську відбувся тренінг для соцпрацівників

eye

345

29.11.2023 16:36

Новини громад

img

Навчання є ключовим інструментом у сучасному світі у підготовці фахівців соціальної роботи для надання допомоги тим, хто постраждав. Це відкриває нові можливості для розвитку навичок і знань, спрямованих на забезпечення високої якості життя та ефективної підтримки для тих, хто потребує допомоги.

Сьогодні, 29 листопада, в рамках акції «16 днів проти насильства», у Покровську був проведений тренінг на тему «Сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом: надання комплексної допомоги постраждалим». Тренінг реалізується в межах спеціального проєкту Українського жіночого фонду, спільно з ГО «Ла Страда-Україна».

«Такі заходи дуже важливі, особливо на часі вони зараз, в рамках військової агресії, коли дуже проявлене сексуальне насильство. Дуже важливо, коли ми не просто розуміємо це, але й знаємо як допомогти постраждалим. В цьому нам допоможуть наші тренери. Ми дуже вдячні вам за те, що ви до нас доєдналися, що ви нас навчаєте. Адже коли людина обізнана, що треба робити, тоді вона швидше реагує в таких ситуаціях. Бажаю плідної вам роботи, щоб ті знання, які ви сьогодні отримаєте, були вам дуже корисні та допомогли тим людям, які дійсно потрапили в біду. Щоб ми дуже швидко змогли зорієнтуватися і допомогти витягти та розірвати це коло насильства», — зазначила на початку заходу заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Учасники тренінгу набули навичок щодо належної ідентифікації різних форм сексуального насильства, пов’язаного з війною/конфліктом, та напрацювали механізм взаємодії щодо надання комплексної допомоги постраждалим (юридичної, соціальної, медичної та психологічної).

«Тренінг присвячений темі, яка дуже болюча з 2014 року, а саме сексуальне насильство, яке пов'язане зі збройним конфліктом. Навчання проводиться абсолютно безкоштовно. На сьогоднішньому заході ми розібрали  документування випадків СНПК,  українське та міжнародне законодавство з цього питання, ознайомились з досвідом країн, де вже відбувалися конфлікти, наприклад, Хорватії. Тренінг тривав з 10:00 до 18:00. За цей час дотичні організації, структури, суб'єкти, які можуть надавати допомогу, отримали детальну вичерпну інформацію, з якою зможуть працювати. Зокрема, під час тренінгу учасники здобули навички й знання щодо визначення, підтримки та надання комплексної допомоги постраждалим», — зазначила тренер заходу Яна Твереза.

За словами організаторів тренінгу, соціальні працівники відіграють важливу роль у суспільстві, допомагаючи людям в складних ситуаціях і надаючи їм необхідну підтримку. Один з аспектів їхньої роботи - це реагування на сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом. З метою забезпечення якісної допомоги постраждалим особам фахівці із соціальної роботи повинні мати відповідну підготовку і знання.

Сьогодні ця підготовка містила розуміння особливостей сексуального насильства в конфліктних ситуаціях, а також засоби психосоціальної підтримки та сприяння процесу одужання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

28

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

34

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

20

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію