• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Розвиток під час війни: Покровська громада долучилась до ювілейного форуму місцевого самоврядування

eye

336

29.11.2023 13:49

Новини громад

img

Керівник гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович бере участь у X Всеукраїнському Форумі місцевого самоврядування, який сьогодні проходить у Львові. Головною темою заходу є відбудова країни та питання розвитку місцевого самоврядування. 

Форум проводиться щорічно з 2014 року і є головною платформою в Україні для обміну досвідом у сфері розвитку місцевого самоврядування та обговорення реалізації реформи децентралізації. Ключовими завданнями заходу є підсилення спроможності органів місцевого самоврядування, побудова якісної та ефективної комунікації між місцевими та центральними органами влади, формування трендів розвитку громад в Україні. Запланований результат - напрацювання експертами та представниками громад Резолюції, яка передається до центральних органів влади.

Цьогоріч основними темами Форуму стали:
- можливості та виклики, які постали у розвитку місцевого самоврядування в Україні;
- міжмуніципальне співробітництво та агломерації в Україні;
- залучення громадськості до місцевого розвитку;
- забезпечення економічного зростання на місцевому рівні;
- співпраця з бізнесом на прикладі муніципальних практик;
- презентація Концепцій інтегрованого розвитку українських міст.

Особливу увагу учасників Форуму було акцентовано на темі відновлення України. Для запровадження єдиного цифрового маршруту для всіх проєктів, які подаватимуть громади, розроблено державну електронну платформу DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management) — цифрову екосистему для підзвітного управління відновленням. Вона забезпечуватиме їхню прозору та ефективну реалізацію на національному, регіональному та місцевому рівнях.
 

«Ми, як і інші громади – учасники процесу відбудови країни, маємо вже готові проєкти, які б хотіли втілити у життя. Це і створення індустріального парку, і облаштування соціального гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб. Вони досить дороговартісні, тож участь у системі DREAM допоможе залучити додаткові джерела фінансування, почути експертні висновки, оцінку проєктів тощо», - зазначив Дмитро Єрмолович. 
 

Серед іншого, під час форуму учасники обговорили міжмуніципальне співробітництво та співпрацю з бізнесом, залучення громадськості та виклики, з якими громади стикаються під час війни.
 

Для довідки. Подія організована КУ Інститут міста та Львівською міською радою за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», який виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії і проєкту “Посилене партнерство для сталого відновлення», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Уряду Швеції. Партнер події - портал “Децентралізація”.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

35

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

41

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

24

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію