• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Співпраця з гуманітарними місіями – важлива частина надання допомоги мешканцям Покровської МВА

eye

399

09.11.2023 14:00

Новини громад

img

Керівники Покровської МВА днями провели зустріч з представниками офісу Всесвітньої Продовольчої Програми ООН у Східному регіоні України та їх партнером, благодійним фондом"Team4UA", під час якої обговорили актуальні потреби мешканців громади у гуманітарній допомозі, а саме: обсяги надходження допомоги, категорії населення, які її отримують та процес адресної доставки гуманітарних продуктових наборів до мешканців громади.  

Серед питань, які розглядали під час зустрічі були розглянуті пропозиції й можливості щодо надання адресної фінансової допомоги малозабезпеченим категоріям громадян на придбання харчових продуктів, взаємодії з приватним бізнесом щодо організації роботи виїзної торгівлі продовольчими продуктами на сільських територіях. 

"Допомога повинна дійти до тих, хто її потребує" - ця думка стала провідною у ході обговорення. 

Окрему увагу учасники зустрічі приділили обговоренню  впровадження в громаді проєкту з надання додаткової грошової допомоги пенсіонерам, чий загальний розмір пенсійної виплати становить менше за 3,000 грн на місяць. Цей досвід вже є в інших громадах, завдяки тісній співпраці ВПП ООН з Міністерством соціальної політики та Пенсійним фондом України. 

Також учасники зустрічі обговорили програму «Інституційного харчування» на базі шелтерів та місць компактного проживання. 

«Сьогодні Покровська громада – це евакуаційний, логістичний і гуманітарний хаб, де проживають близько 56 тисяч людей, зокрема 10 тисяч внутрішньо переміщених осіб. У громаді також близько 16 тисяч пенсіонерів та 2500 осіб з інвалідністю, яким потрібна всебічна допомога. ВПП ООН разом з благодійним фондом «Team4UA» щомісячно доставляють до Покровської громади  18 тисяч продуктових наборів та стабільно завозиться до видачі свіжий хліб. Ваша небайдужість вселяє в нас впевненість у позитивному вирішенні навіть найскладніших завдань. Завдяки таким ініціативам мешканці Покровської громади можуть відчути підтримку в цей нелегкий час.Дякуємо за підтримку», – підкреслив Сергій Добряк. 

Благодійний фонд "Team4UA", заснований у травні 2022 року за підтримки фонду HIT (Humanitarian InnovativeTechnologies), став партнером у впровадженні інноваційних технологій в гуманітарні проєкти в Україні. 

З початку повномасштабної війни фонд співпрацює з Покровською міською військовою адміністрацією та надає допомогу мешканцям громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

5

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію