• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Долучайтеся до відновлення країни!

eye

343

06.11.2023 13:18

Новини громад

img

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2023 № 524 затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України (Порядок).

Координаторами експериментального проекту є Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Національне агентство з питань державної служби.

Учасниками експериментального проекту є районні, обласні військові адміністрації, військові адміністрації населених пунктів, центральні органи виконавчої влади та їх територіальні органи, місцеві органи виконавчої влади, інші державні органи, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, представницькі органи корінних народів України, а також громадяни України, які виявили бажання працювати в державних органах на деокупованих територіях України.

Реалізація експериментального проекту здійснюватиметься з моменту набрання чинності цією постановою та протягом воєнного стану і 12 місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, але не більше двох років.

Резерв формується в електронній формі. Зарахування до резерву здійснюється на добровільній основі на підставі анкети, яка заповнюється в електронній формі. Особа зараховується до резерву, якщо її професійна підготовка та/або професійна компетентність відповідає одному або кільком напрямам роботи, що містяться у додатку 2 Порядку.

Технічним адміністратором системи є Національне агентство з питань державної служби (НАДС).

НАДС розглядає заповнені анкети та перевіряє відповідність професійної підготовки та професійної компетентності особи напрямам роботи, що містяться у додатку 2 та протягом п’яти календарних днів після реєстрації особи у системі надсилає на зазначену в анкеті електронну адресу лист, який підтверджує зарахування чи відмову у зарахуванні до резерву з відповідним обґрунтуванням.

Протягом п’яти календарних днів після отримання підтвердження про зарахування до резерву особа проходить тестування на загальну ерудицію, а також заповнює мотиваційний опитувальник.

Підвищення кваліфікації осіб, зарахованих до резерву, проводиться після отримання ними підтвердження про зарахування до резерву та протягом всього часу перебування в резерві.

У разі призначення особи з резерву на посаду державного органу на деокупованій території такий орган інформує про це НАДС, яке робить відповідну відмітку в системі

Відповідно до постанови, пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях з числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи із статусом ветерана війни, набутого у встановленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

3 липня 2023 року система розпочала свою роботу.

Здійснити реєстрацію в системі та заповнити анкету можливо за посиланням

Додаткова інформація про реєстрацію в системі, подання анкети для зарахування до резерву, процедуру працевлаштування, роботу з державними органами на деокупованих територіях є на сайті НАДС за посиланням

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

22

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

18

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію