• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До обговорення питань відкритого врядування долучилась представниця Покровської МВА

eye

278

26.10.2023 10:29

Новини громад

img

У Луцьку відбувся дводенний діалоговий захід від Асоціації міст України, в якому від Покровської громади взяла участь начальниця управління інформаційної та внутрішньої політики Софія Клименко.

Головною темою обговорення серед представників громад стала взаємодія з громадськістю в умовах правового режиму воєнного стану. Учасники від органів місцевого самоврядування з різних куточків України представляли свій досвід запровадження концепції Smart city та Національної програми інформатизації. 

На заході були представлені різні кейси з відкритого врядування: від цифрових інструментів до створення громадських просторів. Також представниця Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Юлія Спас проконсультувала присутніх щодо доступу до публічної інформації.

Після ряду презентацій спікери ділились історіями успіху у взаємодії громадянського суспільства та муніципалітетів.

Інна Скляр, експертка з відкритого урядування АМУ, провела загальне обговорення Національного Плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2023 – 2024 роках» та роль в ньому місцевого самоврядування.

Захід став майданчиком обміну досвідом, де представники місцевого самоврядування  змогли обговорити проблемні питання муніципалітетів у сфері відкритого урядування щодо інструментів залучення громадськості, взаємодію та використання інструментів електронної демократії в умовах воєнного стану та сформували пропозиції щодо вирішення означених питань.

«Така співпраця між муніципалітетами важлива завжди, але сьогодні потреба в ній зросла, адже війна сильно вплинула на звичні моделі врядування. На заході були представлені дійсно круті кейси діалогу та взаємопідтримки влади та громади. За результатами обговорень виникло багато ідей для втілення у Покровській громаді. Щиро вдячна АМУ за цей важливий та цікавий захід», – зазначила Софія Клименко.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

40

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

45

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

27

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію