• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

До Покровська з благодійною акцією завітали волонтери з Нідерландів

eye

345

24.10.2023 10:33

Новини громад

img

Два друга-нідерландця Френк і Кун, які обидва є рестораторами, завітали до Покровської громади, аби виразити підтримку мешканцям прифронтового міста та безоплатно пригостити власноруч приготованими вуличними стравами. 

Волонтери з Нідерландів товаришують понад 15 років. Дружина Френкі родом із Києва, тож коли почалася війна в Україні, чоловік не залишився осторонь цієї біди та вирішив допомогти українцям. Так виникла ідея організації виїзних фудкортів. З перших днів повномасштабного вторгнення рф до України, волонтери поїхали на кордон з Польщею та допомагали тим, хто евакуюється за кордон. Відтоді друзі постійно організовують збори, допомагають мешканцям прифронтових населених пунктів.

У Покровську нідерландці вирішили підтримати мешканців пошкоджених внаслідок російських атак будинків, тож протягом дня залюбки спілкувались з місцевими жителями та ділились з ними фаст-фуд стравами. 

«Синергія Покровської МВА та міжнародних благодійних організацій, донорів та волонтерів є ознакою демократичного суспільства. Адже попри війну та небезпеку до нашої громади продовжують приїздити представники країн ЄС та надавати мешканцям свою підтримку. Візит Френка та Куна є гарним цьому прикладом», - підкреслила начальниця ККСН Марина Ухова.

Під час візиту до Покровська нідерландці не лише влаштували благодійну акцію та годували мешканців міста, а й відвідали одну з  постраждалих внаслідок влучання ракети в будівлю УСЗН.

Разом із заступницею начальника Управління Оленою Павленко, яка від Покровської МВА передала жінці інвалідний візок, набори харчових продуктів та засобів особистої гігієни, волонтери виразили їй свою підтримку та побажання сили духу та скорішої реабілітації. 

Своєю чергою, Покровська міська військова адміністрація вдячна волонтерам з Нідерландів за небайдужість та допомогу у цей нелегкий час.

На знак поваги начальник Покровської МВА Сергій Добряк особисто зустрівся з Френком та Куном і вручив їм листи подяки.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

5

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

16

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

20

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію