• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини

eye

336

11.10.2023 13:34

Новини громад

img

11 жовтня відбулося  чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини  під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної. У засіданні також брали участь представники установ соціальної інфраструктури громади та охорони здоров’я. 

Питання порядку денного попередньо ретельно вивчила служба у справах дітей Покровської міської ради. Зокрема, розглянули питання про: встановлення опіки над малолітнім та призначення опікуна; підтвердження та визначення місця проживання неповнолітніх; довлаштування двох дітей-сиріт до дитячого будинку сімейного типу; надання дозволу на дарування будинку та земельної ділянки малолітнім; надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій; затвердження індивідуального плану соціального захисту дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування і взяття під соціальний супровід сім’ї, та інші важливі аспекти соцзахисту дітей.

«Кожна дитина повинна знати, що всі рівні перед законом та суспільством, а тому будь-які прояви порушення прав відносно неї не повинні бути приховані. Дитина має право спілкуватися з обома батьками, якщо вони розлучені, за винятком тих випадків, коли це суперечить її інтересам. Більше того, серед основних прав дитини – право на належне утримання. Відповідний обов’язок батьків випливає не тільки з усталених моральних принципів нашого суспільства, а й чинного законодавства. Це, зокрема, виявляється в забезпеченні неповнолітньої дитини мінімально необхідними благами, що потрібні для її життя та виховання. Урегулювання цих питань є однією з задач Покровської МВА, тому вживається чимало заходів, спрямованих на захист та забезпечення прав дітей», - підкреслила заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

За результатами комісія захисту прав дітей прийняла відповідні рішення, надано доручення службі у справах дітей тримати на контролі виконання даних питань з метою повного та всебічного виконання рішень щодо захисту прав й законних інтересів дітей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

21

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

32

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

46

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію