• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Картка сили, дихальні вправи, пошук внутрішнього ресурсу: мешканці Покровська долучились до відзначення Дня ментального здоров`я

eye

336

10.10.2023 16:24

Новини громад

img

У рамках відзначення Всесвітнього Дня ментального здоров`я в Покровську відбувся інтерактивний захід, метою якого став пошук внутрішніх ресурсів та психологічної стійкості.

Сьогодні за ініціативи заступниці начальника Покровської МВА Олени Харчевної працівники Центру соціальних служб, Управління сім`ї, молоді та спорту, а також відділу освіти організували роботу сімох інтерактивних локацій для поліпшення психологічного стану городян.

«З нагоди відзначення Дня ментального здоров’я ми вирішили вийти до наших мешканців, поспілкуватись на предмет їх психологічного стану. До заходу долучили психологів з громадських організацій – ГО «Аваліст» та ГО «Проліска-Дніпро», які розповіли покровчанам про методи боротьби зі стресом, показали спеціальні практики. Вкотре наголошуємо - ментальне здоров’я є важливою складовою нашого життя. Сподіваюсь, що після сьогоднішнього заходу громадяни стали більш обізнаними та піклуватимуться про свій емоційний стан», - розповіла Олена Харчевна.

На сімох локаціях мешканці та гості Покровська мали змогу пройти анкетування, залишити слова вдячності своїм рідним, близьким та ЗСУ, поділитися ресурсом, який насичує та дізнатись про наявні психологічні практики та вправи, які стабілізують психологічний стан.

Ділились психологи й етапами реалізації Хібукі-терапії, яку активно впроваджують в Покровській громаді – ізраїльською методикою психологічної підтримки дітей та їх батьків.

Крім того, вони пропонували покровчанам опанувати дихальні вправи, які допомагають зняти стрес та швидко «прийти в себе».

«Кожна локація, яка сьогодні представлена, це окремий вид психологічної допомоги та методик, які пропонують знайти в собі ресурс та внутрішні сили в подоланні стресових ситуацій та пошуку «себе». Щоб в цей складний час, коли йде війна і ми знаходимось в постійному стресі, навчитися контролювати свої емоції та свій емоційний стан», - поділились директорка Центру соціальних служб Тетяна Кірсанова.

Всеукраїнська програма ментального здоров'я «Ти як?», створена за ініціативи першої леді Олени Зеленської, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Координаційним центром з психічного здоров’я при Кабінеті Міністрів України та ГО «Безбар’єрність» - створення системи сервісів і послуг, які зможуть підтримати людину, коли вона не справляється самостійно.

«Місія програми «Ти як?» – надати всім українцям психологічну допомогу та навчити навичок самодопомоги. Довести, що звертатися по таку допомогу – не слабкість, не забаганка й не соромно, а відповідально й по-дорослому. З допомогою іноземних та українських експертів навчаємо основ психологічної підтримки не тільки поліцейських і медиків, а й працівників великих компаній, банків, учителів, соціальних працівників, транспортників, щоб у потрібний час допомога була поряд (і для них самих також). А щоб почати долати травму війни, треба чесно відповісти на запитання «Ти як?» самому (самій) собі та працювати з цим», – зазначила дружина Президента.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

73

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

41

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

86

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію