• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: Данська рада у справах біженців може стати ще одним джерелом підтримки для Покровської громади

eye

252

04.10.2023 15:40

Новини громад

img

Керівники Покровської міської військової адміністрації зустрілися з представниками Данської ради у справах біженців (DRC), щоб обговорити можливості співпраці та умови підтримки мешканців громади. 

Під час зустрічі керівники громади поділилися інформацією щодо поточного стану справ у громаді та потреб місцевого населення та обговорили напрямки гуманітарної допомоги.

Серед напрямків діяльності Ради у справах біженців - надання індивідуальної допомоги місцевим мешканцям та  внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок бойових дій, підтримка прихистків та шелтерів, в яких перебувають ВПО, надання фінансової допомоги, засобів гігієни, медичних засобів (інвалідні візки, милиці, палички, ходунки та інше, оплата медичної діагностики та лабораторних досліджень, придбання необхідних матеріалів для операційного втручання та інше.

Окремо зупинилися на напрямку безоплатної юридичної допомоги мешканцям: консультування, складання позовних заяв та скарг. «І хоча ми не представляємо інтереси громадян у суді, ми можемо повністю супроводжувати громадян, пояснюючи їм, як поводитися під час судового процесу», - розповіла представниця Данської ради у справах біженців.

Крім того, DRC допомагають людям компенсувати судові або інші витрати, пов'язані з розв'язання життєво необхідних юридичних питань. Це може містити компенсацію витрат на нотаріальну довіреність або відновлення особистих документів, таких як паспорт чи водійське посвідчення, та інше. Також проводяться виїзні групові консультації з різних актуальних питань, включаючи компенсацію за руйнування та пошкодження житла, яка є однією з найбільш актуальних тем на сьогодні. Надаються консультації також з інших питань, зокрема таких, як заборгованість по соціальних виплатах, оформлення спадщини, відновлення документів і багато інших.

«Під час зустрічі ми обговорили співпрацю у вирішенні нагальних потреб громади. Зокрема, щодо забезпечення населення дровами та вугіллям під час опалювального сезону. Також ми порушили питання про надання фінансової та натуральної допомоги предметами гігієни для людей з інвалідністю. Важливим є і питання  соціального транспорту для людей з обмеженими можливостями. Ми завжди відкриті до співробітництва та будемо вдячні за будь-яку допомогу. Спільна робота завжди призводить до кращих результатів, і місцева влада готова працювати над налагодженням зв'язків для втілення нових ініціатив», - зазначив Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

31

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

37

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

21

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію