• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Ремонт доріг, підготовка до зими та соціальне забезпечення мешканців громади: керівники апарату ради звітували про роботу

eye

302

04.10.2023 14:22

Новини громад

img

4 жовтня під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась розширена апаратна нарада, під час якої керівники комунальних та соціальних установ міста звітували про роботу та поточний стан справ у громаді. 

На засіданні доповідали керівників житлово-комунального відділу, відділу освіти, сектору охорони праці, Управління соціального захисту населення та КП «Муніципальна служба правопорядку». 

Напередодні старту опалювального сезону особливу увагу було приділено роботі КП «Покровськтепломережа» та підготовці громади до зимового періоду. 

«Послугу з постачання теплової енергії споживачам громади надає 40 котелень, у тому числі 36 котелень комунальної форми власності (24 котельні КП «Покровськтепломережа», 11 котелень відділу освіти міської ради, 1 котельня відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини), а також 4 котельні інших форм власності», - зазначив під час своєї доповіді начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков.

Усі котельні «Покровськтепломережі» в повному обсязі підготовлені до нового опалювального періоду і представник Держенергонагляду підписав акти готовності теплового господарства.

Також Дмитро Візенков доповів щодо стану виконання ремонту доріг. 
У поточному році завдяки Донецької облдержадміністрації з обласного бюджету було відділено кошти на виконання поточного ремонту найбільш аварійних та зношених ділянок автополотна Покровської громади. Кошти були спрямовані на ремонт вулиць Тюленіна, Роздольної, Гайдамацької, транспортного кільця на з’їзді зі шляхопроводу станції Нова на вулиці Шмідта, вулиці Добропільська та провулка Добропільській. 

За рахунок коштів з місцевого бюджету силами підрядних організацій (ПП «Агропромбуд» ТОВ «Перша Українська дорожньо-будівельна компанія») було  проведено ремонтні роботи, такі як фрезерування, ремонт щебеневих основ доріг,  ущільненням вибоїн, ліквідація вибоїн асфальтного покриття, ліквідація вибоїн струменеві методом і улаштування асфальтного покриття.

До переліку на поточний ремонт доріг увійшло 19 вулиць загальною площею 33000 кв. м. У роботі було задіяно понад 45 одиниць техніки та близько 100 робітників. 

«Слід зазначити, що вперше за багато років гарантія на поточний ремонт даних доріг складає три роки», - зауважив начальник житлово-комунального відділу. 

Розглянули під час апаратної наради й питання щодо забезпечення мешканців пільгових категорій дровами.

Як зазначила начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, прогнозована кількість отримувачів деревини паливної на осінньо-зимовий  період 2023-2024 років становить близько 1500 домогосподарств.

«З 1 вересня поточного року в управлянні соціального захисту населення ведеться прийом пільгової категорії громадян.  На даний час прийнято 270 заяв від самих малозабезпечених і нужденних верств населення. Всі їх було розглянуто та надані пропозиції для завезення дров комунальним підприємствам міста. Робота в цьому напрямку триває», - звітувала Ірина Бонзюх.

Сергій Добряк додав, що в цьому році державна програма з забезпечення коштами на придбання паливних матеріалів не працює, а це близько 40 млн грн. Торік за цією програмою майже 2000 осель отримали по два куби деревини. В цьому році громада розраховує на гуманітарні організації.

Наразі в наявності є 600 кубів деревини, які будуть розподілені майже на 230 осель. Також з урахуванням того, що громаді не вистачає бюджету, до кінця жовтня буде розподілено 6 млн гривень, щоб підтримати найбільш незахищені верстви населення, або ці кошти підуть на закупівлю вугілля чи дров. 

Про організацію початку нового навчального року доповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева. Директор КП «Муніципальна служба правопорядку» Олександр Антипенко звітував про стан дотримання правил благоустрою у громаді. Завідувач сектору контролю за охороною праці Максим Кучерявий підготував доповідь про необхідність дотримання трудових прав. 

Сергій Добряк підбив підсумки наради: «Громада готова до опалювального сезону. Тільки дві котельних у нас не мають великих генераторів на випадок блекаутів, а інші котельні ними забезпечені. Також мають альтернативне джерело живлення 5 веж стільникового зв'язку. Роботи тривають, але ми готові на 100 %. Щодо початку навчального сезону - працюємо над облаштуванням укриттів у наших дитсадочках та школах. Сподіваємося, що буде можливість частково перевести навчання в офлайн. Наголошую: якщо буде можливість за безпековою складовою. Також важливий крок до забезпечення спроможності громади - легалізація трудових відносин. Закликаю всіх і приватних підприємців і фізичних осіб і юридичних осіб задекларувати трудові відносини. У громаді завершується на цей рік план з ремонту доріг.  До цього процесу долучилися й обласна військова адміністрація, й місцеві підприємства. Сподіваюся наші мешканці оцінять ці роботи. Й наприкінці - закликаю всіх наших мешканців не палити багаття, а за допомогою нашого Багатогалузевого комунального підприємства вивозити листя та гілки на полігон твердих побутових відходів. Працюємо далі».

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

До уваги роботодавців!

Покровський міський центр зайнятості Донецької області підтримує роботодавців, які працевлаштовують людей з інвалідністю. Якщо Ви нещодавно прийняли на роботу людину з інвалідністю або плануєте це зробити, ми готові Вам допомогти.

eye

12

Новини громад

07 травня 2024 15:25

Комунальні служби Покровська працюють над ліквідацією наслідків обстрілів та благоустроєм громади

За участю керівників комунальних підприємств міста та під головуванням заступника начальника Покровської МВА Олексія Стебеля відбулася робоча нарада

eye

20

Громада 1

07 травня 2024 14:30

Благодійники передали мешканцям з особливими потребами продуктові набори

З початку повномасштабної війни благодійні та міжнародні організації неодноразово демонстрували свою готовність допомогти мешканцям Покровської громади.

eye

28

Громада 1

07 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію