• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

eye

171

12.09.2023 17:15

Новини громад

img

12 вересня 2023  року відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Донецької області. Участь у ньому  в  онлайн  режимі взяли також начальники Покровської районної та міської військових адміністрацій Володимир Замотаєв та Сергій Добряк. 

Питанням номер один на порядку денному стало розмінування деокупованих територій. Станом на сьогодні на Донеччині деокуповано 48 населених пунктів — 40 із них у Лиманській і Святогірській громадах, звільнених рік тому.

Велику увагу приділили питанню наповнення місцевих бюджетів. Цей рік для громад і районів Донеччини у фінансовому плані в цілому виходить ефективним — станом на початок вересня надходження до бюджетів становлять 116,7% від запланованих.

Але найбільшим викликом стане те, що з наступного року кошти від оподаткування зарплат військових ітимуть одразу до державного бюджету — від цього місцеві бюджети втратять понад 60% надходжень. Задля балансування місцевих і обласного бюджетів будуть використані цільові дотації з державного бюджету, а додатково — дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих територіях.

На засіданні наголошувалось, наскільки важливо, щоб наші люди у відносно тиловій частині області мали доступ до якомога більшої кількості адміністративних послуг.

Сервісний центр, який продовжує роботу у Покровську, зараз надає 329 послуг — це дуже великий показник, враховуючи всі обставини, однак це далеко не повний комплекс. Зараз на Донеччині неможливо отримати паспорт чи статусне посвідчення, але ця потреба нікуди не зникла — близько 50 людей щотижня звертаються з цією проблемою і вони вимушені їхати в сусідні області, щоб отримати необхідні документи. Наразі Державна міграційна служба не готова поновити роботу демографічного реєстру в Донецькій області, робота в цьому напрямку продовжується.

"В умовах повномасштабної війни місцеві органи влади показали, що здатні виконувати завдання загальнодержавного значення, самостійно генеруючи проєкти та ідеї для розвитку територій, консолідуючи й концентруючи зусилля громади для спільної перемоги над окупантами", - зауважив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

13

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

23

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

18

Громада 1

18 травня 2024 13:35

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію