• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

80 річниця визволення Донбасу: керівники Покровської МВА вшанували пам’ять полеглих героїв

eye

388

08.09.2023 09:32

Новини громад

img

Щороку 8 вересня відзначається важлива дата – День визволення Донбасу від фашистських загарбників. На жаль, сьогодні на нашій землі знову війна. Змінився ворог, але не змінилась хижа сутність і його бажання сіяти навколо горе і хаос.

Втім, цього дня, як і раніше, українці віддають данину поваги  тим, хто героїчно боронив свою землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу, вшановують пам’ять тих, хто загинув, визволяючи рідний край від нацистських окупантів.

З нагоди пам’ятної дати в Покровську відбувся урочистий мітинг-реквієм, участь в якому взяли керівники Покровської МВА та силових структур, а також члени Ради ветеранів.

«Ця знаменна дата – 8 вересня назавжди увійшла в нашу історію як уособлення пам’яті про воїнів-визволителів, які ціною життя забезпечили майбутнім поколінням вільне життя на рідній землі. Вшануймо світлу пам’ять усіх полеглих у боротьбі за визволення рідного краю, тих, хто у тилу наближав перемогу над фашистськими загарбниками! Усім ветеранам, свідкам тієї жахливої війни – низький уклін і побажання міцного здоров’я та якнайшвидшого миру. Сьогодні ми знову боремося за незалежність і свободу нашої Батьківщини. І ми напевно знаємо, що скоро в історії України з’явиться ще одна визначна дата – День визволення від рашистських загарбників!», - звернувся до учасників заходу начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Вже другий рік поспіль ми відзначаємо цю дату в умовах повномасштабної збройної агресії з боку російської армії. Нині нам самим довелося на власні очі побачити, що таке війна!

Сьогодні, як ніколи, ми розуміємо подвиг визволителів Другої Світової війни, адже зараз з таким же героїзмом та мужністю наші захисники щодня боронять Україну, захищаючи рідну землю, Незалежність та кожного з нас.

«Це були страшні дні, в які загинуло багато людей як зі зброєю в руках, так і в тилу. Ціною такого великого горя далось визволення нашого рідного краю - Донбасу. Хочу привітати всіх ветеранів, інвалідів та дітей війни зі святом та знову побажати найскорішої Перемоги!», - зазначив голова Покровської ветеранської міської організації Олександр Іващенко.

Пам’ять захисників України всіх часів та поколінь учасники заходу вшанували, долучились до загальнонаціональної хвилини мовчання та покласти квіти до Братської могили загиблих воїнів періоду визвольних змагань 1917-1921 рр. та Другої Світової війни.

 

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

21

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

26

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію