• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровській ТГ демонтують дві меморіальні дошки та пам'ятник 

eye

530

04.08.2023 13:15

Новини громад

img

3 серпня, під головуванням заступниці начальника Покровської МВА Маргарити Ідрісової відбулося засідання комісії з розгляду питань встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок на території Покровської ТГ.

На порядок денний було винесено три питання, а саме про демонтаж пам’ятника М.Горькому в с.Срібне, про демонтаж меморіальної дошки на честь Героя Радянського Союзу Шибанкова В.І., та про демонтаж меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка увічнює революційні події 1905 р. у Гришиному.

Згідно з Законом України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», який визначає процедури і чіткі терміни, впродовж яких Україна повинна позбутися російської імперської  символіки (протягом 6 місяців), комісія визначилася щодо усунення з публічного простору 3-х об'єктів, які не мають статусу пам’ятки.

Щодо  меморіальної дошки на будівлі залізничного вокзалу, яка стосується революційних подій 1905 р., комісія прийняла рішення щодо необхідності її заміни. При цьому з метою відповідності до норм закону, текст має бути  представлений  українською мовою з редакційними правками згідно з сучасною історіографією.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Повстане Україна. У Покровській громаді вшанували пам'ять дисидента Анатолія Лупиноса

Сьогодні, у День пам’яті жертв політичних репресій, мешканці Новотроїцького старостинського округу вшанували пам’ять українського політичного та громадського діяча, дисидента, члена УНА-УНСО, поета Анатолія Лупиноса.

eye

25

Новини громад

19 травня 2024 10:30

Сумна звістка: Покровська громада втратила ще одного Героя

16 травня, під час захисту Батьківщини, в зоні виконання бойових завдань на Херсонщині, героїчно загинув стрілець-санітар 3 відділення морської піхоти військової частини, матрос Михайло Маричев, 2003 року народження.

eye

34

Громада 1

18 травня 2024 15:30

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

48

Громада 1

18 травня 2024 14:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію