• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Управління соціального захисту населення: надання соціальних послуг та матеріальна підтримка у воєнний час

eye

832

13.07.2023 16:30

Новини громад

img

УСЗН Покровської міської ради Донецької області активно працює над наданням соціальних послуг та матеріальної підтримки мешканцям громади, особливо в умовах воєнного стану. Завдяки коштам місцевого бюджету, структурні підрозділи соціальної сфери забезпечують розширений спектр послуг та покращують їх якість.

Одним з видів допомоги, що набув значної популярності, є надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок місцевого бюджету. Згідно з положенням та рішенням комісії, ця допомога призначається особам, чиє житло зазнало руйнувань, особам, які потребують коштовного лікування, ендопротезування, а також членам сімей загиблих Захисників та Захисниць України. Протягом останніх років було виділено додаткові кошти на матеріальну допомогу, підвищивши її обсяг.

З 2016 року в нашій громаді започатковано надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету. За ці роки вона набула не аби якої популярності, адже це дуже суттєва допомога, для тих хто її потребує.
 
Для порівняння:
• 2021 рік виплачено допомогу 1180 особам на загальну суму 4 млн.753,5 тис.грн.,
• 2022 рік виплачено допомогу 400 особам на загальну суму 4  млн.177,0 тис.грн.
• 2023 рік І півріччя  виплачено допомогу 379 особам на загальну суму 5 млн. 858, 17 тис.грн., з 3 млн. 400,7 тис грн. виплачено за зруйноване житло внаслідок військових дій.
Сума середньої виплаченої матеріальної допомоги  на одну особу становить:
2021 рік – 4 тис.грн.
2022 рік – 10, 5 тис.грн.
2023 рік  І півріччя – 15,5 тис.грн.
 
Першочергово одноразова матеріальна допомога, згідно Положення  та рішення комісії наступним категоріям громадян:
• Особи, житло яких зазнало руйнувань;
• Особи, які потребують дороговартісного лікування, онкохворі,
• Особи, які  потребують ентопротезування,
• Особи, члени сімей загиблих Захисників та Захисниць України  та ін.
 
Також зазначаємо, що згідно видатків було збільшено фінансування на матеріальну допомогу на наступне півріччя на 3 млн.грн.

Одним із найскладніших випадків, з якими стикнулася Покровська громада, було руйнування багатоквартирного будинку у мікрорайоні Сонячний внаслідок ракетного обстрілу. У будинку знаходилось 55 квартир, що зазнали різних ступенів руйнації внаслідок обстрілу.  За висновками комісії будинок було визнано непридатний до проживання.

“УСЗН було розгорнуто штаб для постраждалих, де мешканцям було надано комплексну підтримку. Всім постраждалим було надано інформацію про внесення в реєстр пошкодженого майна, а також надано матеріальну допомогу.  За рахунок коштів бюджету громади, 46 родин по 80 тис.грн. Крім того, ГО "Мій Покровськ" зібрала кошти для надання допомоги тим особам, хто не має права власності на житло ще 4 мешканцям будинку виплатили по 87 тис.грн кожному. Також 35 мешканців будинку  були  забезпечені: ковдрами, розкладачками, пледами, подушками, рушниками, постільною білизною”, - розповіла деталі начальниця УСЗН Ірина Бонзюх

Управління соціального захисту активно співпрацює з міжнародними благодійними організаціями для залучення додаткових коштів. Наприклад, співпраця з французькою організацією SOLIDARITES-INTERNATIONAL дозволила надати грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам.

Так, спеціалісти управління починаючи з квітня  2023 року вели прийом  документів у внутрішньо переміщених осіб для отримання вище зазначеної допомоги, 2230 осіб на суму 14 млн.718 грн.

Одяг та взуття надаються мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам через банк речей на м-н Южний, 1/75, який є частиною територіального центру надання соціальних послуг. Так у І півріччі цією нагодою скористались  809 осіб, які отримали 1953 одиниці одягу. 

"Соціальні послуги в громаді є важливим інструментом підтримки усіх мешканців, а умови воєнного стану роблять їх надзвичайно потрібними. Управління соціального захисту продовжує працювати над розширенням спектра послуг та їх поліпшенням”, -  зазначила начальниця управління соціального захисту Ірина Бонзюх.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

10

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

23

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

15

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію