• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Надання соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим на виробництві

eye

164

20.06.2023 15:56

Новини громад

img

Уряд урегулював питання надання соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим на виробництві - постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438 затверджено Порядок організації надання деяких соціальних послуг з догляду та медичних послуг потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Текст постанови – за посиланням

Нормативно-правовим актом передбачено наступні види соціальних послуг:

  • постійний сторонній догляд,
  • побутове обслуговування,
  • спеціальний медичний догляд, зокрема, мобільна паліативна допомога.

Надавачі соціальних послуг з догляду (за вибором потерпілого):

  • або юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які є надавачами соціальних послуг та яких внесено до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг;
  • або фізичні особи, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі;
  • або члени сім’ї потерпілого або інші особи, якщо потерпілий є особою з інвалідністю I групи або особою, яка не здатна до самообслуговування і потребує постійного стороннього догляду.

Особам з інвалідністю I групи або особами, які не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду, можуть надаватись медичні послуги, зокрема послуга мобільної паліативної допомоги.

Медичні послуги надаються закладами охорони здоров’я. З будь-яких питань щодо стану здоров’я потерпілі повинні звертатися до сімейних лікарів, з якими уклали декларацію.

Для отримання соціальних послуг немає потреби в додатковому зверненні від потерпілого, так як усі такі особи, які потребують догляду, перебувають на обліку в Пенсійному фонді України.

Інформація про таких осіб спрямовується до органу місцевого самоврядування за місцем проживання потерпілого.

Територіальна громада повинна направити до потерпілого соціального працівника, який проведе оцінку потреб потерпілого та допоможе укласти договір з надавачем послуг. У разі коли потерпілий виявив бажання отримувати компенсацію у грошовій формі за надання соціальних послуг з догляду членом його сім’ї або іншою особою, соціальний працівник надає йому допомогу в заповненні заяви.

Пенсійний фонд України здійснює: виплату компенсації потерпілому та централізовано перераховує кошти надавачам послуг на підставі звітів надавачів послуг.

Щоб першими дізнаватися актуальну інформацію з питань пенсійного забезпечення, субсидій та пільг, страхових виплат – підпишіться на інформаційні ресурси Головного управління: фейсбук телеграм

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію