• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську в День скорботи вшанували пам’ять жертв війни в Україні

eye

300

22.06.2023 12:30

Новини громад

img

Друга світова війна для України розпочалася 1 вересня 1939 року німецьким вторгненням у Польщу. Втім, у пам'яті свідків тієї страшної години назавжди закарбувалась дата 22 червня 1941 року. 

Сьогодні у Покровську біля братської могили у сквері Соборний зібрались люди з активною громадською позицією, здебільшого ті, які безпосередньо були свідками тих лютих часів  - "діти війни", для того, щоб вшанувати пам'ять загиблих найкривавішому конфлікті ХХ століття.

Безповоротні втрати України через окупаційний терор та голод в тилу, примусовий виїзд склали 8-10 мільйонів осіб. Постраждали понад 700 українських міст і 28 тисяч сіл.

«Наш священий обов'язок навіки зберегти пам'ять про тих, хто став жертвою смертельних жорн нацизму. Життєпис цих людей - уроки мужності та патріотизму для сучасників. Честь і слава живим героям», - підкреслив голова Покровської ветеранської міської організації Олександр Іващенко. 

У цей скорботний день варто підкреслити те, що війна - страшна та руйнівна сила, не тільки фізичного, а й морального стану людини. 

Саме тому, як зазначила начальниця Покровського УСЗН Ірина Бонзюх,  цього дня кожен, кого зачепила війна, приходять до пам'ятників і вшановують пам'ять всіх загиблих.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

За участю представників громад у Києві обговорили стратегію відбудови країни

15 та 16 травня в Києві вдруге пройшов УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, ключовою темою якого стало відновлення України з урахуванням вимог безбар?єрності та інклюзивності.

eye

8

Громада 1

18 травня 2024 14:15

Вітаємо працівників музеїв із професійним святом

Сьогодні, 18 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день музеїв, і ми приєднуємося до привітань на адресу всіх працівників музеїв. Це свято є особливо важливим для всіх, хто зберігає нашу культурну спадщину та передає її наступним поколінням.

eye

10

Громада 1

18 травня 2024 13:35

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

75

Громада 1

17 травня 2024 17:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію