• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Культурні точки дотику між Покровською громадою та Великобританією

eye

440

12.06.2023 10:06

Новини громад

img

З 26 травня по 2 червня директорка Покровського історичного музею Ангеліна Рожкова відвідала Школу сучасних мов Сент-Ендрюського університету та провела презентацію роботи Покровського музею  в англійському місті Дарем. Поїздка до Великобританії відбулась в рамках проєкту "Донбас у фокусі" університету Сент-Ендрюс, за фінансування AHRC, головним дослідником якого є Вікторія Донован, у співпраці з проєктом "Розархівування постіндустрії". 

Під час зустрічі з британськими колегами представники Покровського історичного музею обмінялись досвідом та обговорили спільні можливі проєкти. 

"На фінальному етапі семінапу були представлені індустріальні об'єкти, які можна віднести до культурної спадщини та  діяльність в рамках проєкту "Роз/архівування  пост/індустрії", в тому числі - оцифрування 25 тисяч світлин Миколи Білоконя - відомого покровського фотографа, кореспондента міжрегіональної газети "Маяк". "Фактичне збереження світлин, на яких зображені люди, місця, підприємства, події, святкування, трудові колективи Покровська, є дуже важливим та актуальним, особливо з огляду на війну", - поділилась Ангеліна Рожкова.

В рамках проєкту ділитися відеокасетами та фото запрошували й містян, які могли безкоштовно оцифрувати  матеріали з сімейного архіву.

Для представників Покровського історичного музею та Слов'янського краєзнавчого музею було підготовлено щільну змістовну програму, яка складалась з відвідування музеїв, постіндутріальних будівель, дискурсів, зустрічей та семінарів з академічною спільнотою.

"Поспілкувавшись та поділившись досвідом зі співробітниками британських музеїв, аспірантами та викладачами університету, проаналізували свою роботу і поставили нові цілі у культурному розвитку Покровської громади", - підкреслила директорка Покровського історичного музею.

У знак вдячності та популярізації української культури представникам Школи сучасних мов Сент-Ендрюського університету було подаровано стяг Донецької області з патріотичними написами.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Порядок надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю внаслідок війни

Пільги щодо плати за житло, комунальні послуги та паливо надаються особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей, які проживають разом з ними, незалежно від виду житла чи форми власності на нього.

eye

5

Новини громад

07 травня 2024 11:12

Толока в Покровську: спільні зусилля для чистоти рідного міста

За ініціативи комітету самоорганізації населення жителі міста Покровськ продовжують приводили до ладу свої прибудинкові території.

eye

13

Громада 1

07 травня 2024 10:15

Виплати внутрішньо переміщеним особам: в УСЗН розповіли про зміни до законодавства

В Управлінні соціального захисту населення м. Покровськ розповіли стосовно кардинальних змін у наданні допомоги внутрішньо переміщеним особам, що відбулися в березні 2024 року.

eye

38

Громада 1

07 травня 2024 09:40

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію