• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Навчальний рік завершується: коли покровські школярі підуть на канікули

eye

602

09.05.2023 13:32

Новини громад

img

Повномасштабне російське вторгнення в Україну змінило організацію навчального процесу. У зв'язку з цим навчальний рік 2022/2023 у Покровській громаді повністю тривав у дистанційному форматі. 

"Освітній процес продовжувався навіть в період  частих відключень світла, перебоїв з інтернетом. Завдяки цьому ми маємо високі результати. Наприклад, 12 учнів нашої громади представляли Донецьку область на всеукраїнських олімпіадах. Двоє учнів багатопрофільної гімназії  та загальноосвітньої школи №12 стали призерами. Вчителі також не пасуть задніх. У цьому році, традиційно проходив конкурс "Вчитель року", за результатами якого, двоє вихователів стали призерами обласного етапу. Один із вчителів фізкультури НВК-1 був запрошений на всеукраїнський етап", - розповіла начальниця відділу освіти Любов Воротинцева.

Попри певні труднощі, освітній процес у ТГ традиційно закінчується 30 червня. Втім, більшість учнів зможуть відправитися на повноцінний відпочинок вже після 26 травня. Останні дзвоники проходитимуть також у форматі онлайн. 

За словами начальниці відділу освіти Лобові Воротинцевої, строки навчального року не змінилися, але навчальний рік враховує в себе не лише навчальний процес, а ще й державну підсумкову атестацію. 
"У цьому році наші випускники 4, 9 та 11 класів звільнені від ДПА. Тому строки видачі документів трохи пришвидшуються. Свідоцтва про неповну загальну середню освіту - за 9 клас - планується вручати 6 червня. А от свідоцтва про повну загальну середню освіту, випускникам 11 класу - 15 червня", - пояснила Любов Воротинцева.

У відділі освіти зауважили, що алгоритм отримання свідоцтв про здобуття освіти, який розроблено минулого року, залишається чинним. Так, учні можуть отримати свої документи не лише по місцю навчання - у школі, а й за допомогою батьків, довірених осіб. Є ще алгоритм отримання свідоцтв за кордоном, але він дуже тривалий - понад півроку. Крім того, випускники можуть звернутися й за електронними версіями свідоцтв у Єдиній державній системі. 

"Електронну версію ми направляємо, але вона не є чинною для вступу випускниками 11-го класу. 9-ті класи можуть написати заяви про вступ до 10-го класу, і тоді їм не потрібно особиста присутність. Оскільки вони можуть доручити закладу освіти збереження своїх документів до закінчення 11-го класу", - пояснила Любов Воротинцева.

Окрім атестатів, спираючись лише на річні оцінки, у випускників є можливість отримати винагороду за плідне навчання у вигляді медалей. У цьому році на золоті медалі претендують 50 учнів Покровської громади, на срібні - 17. 

Нагадаємо, що у 2023 році українські випускники замість ЗНО складатимуть мультимедійний тест НМТ з двома обов'язковими предметами (українська мова і математика) і третім на вибір. Реєстрація завершилась 3 травня. За даними відділу освіти, у Покровській громаді із 494 випускників 11 класів, зареєстровано 90% тих, хто вирішив проходити тестування для подальшого вступу у вищі.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

21

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

25

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

65

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію